16 Ocak 2013 Çarşamba

'The Rover' Ion Cinema ve Film Stage'in '2013'ün En Çok Beklenen 100 Filmi' Listelerinde


IonCinema 27/100 - The Rover

Yönetmen/Yazar: David Michôd 
Yapımcı: David Linde ve Liz Watts 
ABD Distribütörü: Rights Available 
Oyuncular: Robert Pattinson, Guy Pearce, Scoot McNairy
The Rover, yakın gelecekte bir tarihte, Avustralya'nın tehlikeli çöllerinde geçiyor. Eric (Guy Pearce)  her şeyi terk edip gitmiş, insancıl dış görünümünü ardında bırakmıştır. Geriye kalan tek varlığı tehlikeli bir hırsız grubu tarafından çalınan arabasıdır. Eric grubun peşine takılıp izlerini sürmeye kalkışır ama bu durum aynı zamanda onu hırsız grubunun son işlerinde büyük bir kaosla beraber geride bıraktıkları saf, avanak üyesi Reynolds'la (Robert Pattinson) işbirliği yapmaya zorlar.
Vizyon tarihi: Bu ay Avustralya'da yapım çalışmalarına başlanacak, yani bu demek oluyor ki Telluride, Venice, Toronto ve NYFF (New York Film Festivali) takipçileri filmin dünya prömiyerinin bu festivallerden birinde yapılacağını umuyor. Fakat sürpriz bir şekilde filmin ABD distirübütörü bu konuda hiçbir atağa geçmedi.

*** Bahsi geçen film festivallerinin 2013 takvimleri:
Telluride Film Festivali: 29 Ağustos > 2 Eylül
Venedik Film Festivali: 28 Ağustos > 7 Eylül
Toronto Film Festivali: 5 > 15 Eylül
NYFF'nin tarihi ise henüz belli değil.

The FlimStage 23/100 - The Rover (David Michod; Vizyon tarihi belli değil) 

Hikaye: Avustralya çöllerinde geçen tehlikeli ve kirli bir günümüz westerni.

Neden heyecanla bekliyoruz: Guy Pearce'i en son John Hillcoat'ın fantastik western filmi The Proposition'da izlemiştik. Bu defa ortada Animal Kingdom'ın yönetmeni David Michod, Robert Pattinson (David Cronenberg'in Cosmopolis'inde yeteneğini kanıtladı), kıyameti bilinmeyen Scoot McNairy (Killing Them Softly, Argo ve Monsters) ve gelecek temalı bir hikaye var. Yani oldukça heyecanlıyız diyebiliriz. Çekimler hız kazanırsa filmi sene sonuna doğru vizyonda görebilmeyi umuyoruz. -Jordan R.

TheRoverFilm1 | TheRoverFilm2
 ÇEVİRİ: elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder