22 Nisan 2013 Pazartesi

'Mission: Blacklist'in Senaristi Dylan Kussman Filmden ve Robert'tan Söz Ediyor


Bize Mission: Blacklist'ten ve bu projeye nasıl dahil olduğunuzdan bahseder misiniz?

Filmin baş senaristi ve yapımcısı Eric Jendersen benimle bağlantıya geçtiğinde bu projeden haberdar oldum. O sıralarda Erik ve ortağı Trace Sheehan, Kurmay Çavuş Maddox'ın Mission: Blacklist kitabını senaryoya uyarlamaya çalışıyorlardı ve karakterin bu unutulmaz hikayesini filme aktarma konusunda kendilerine yeni soluk getirecek birine ihtiyaçları vardı. Onlar gibi saygı duyulan yazarlarla ve böylesine inanılmaz derin bir hikaye üzerine çalışmak benim için bir onur olacaktı o yüzden bende hiç düşünmeden kabul ettim.

Bu kitap üzerine çalışmak -ya da konu üzerine diyelim, sizin için zor muydu?

Benim için bir proje için en zorlayıcı olan şey araştırma yapmaktır ama Erik ve Trace benle bağlantıya geçtiklerinde bu araştırmaları çoktan yapmışlardı. Kitabın üzerinde, Maddox'la yapılmış yüzlerce sayfadan oluşan röportajlar vardı. Bu röportajlar Irak Savaşı, Amerika'nın Bağdat'taki ve Saddam'ın devrilişinden sonra Tikrit'teki varlığı hakkında detaylar içeriyordu. Aceleyle işe koyulmam gerekti. Önümdeki materyallere göz attığımda elimde çok açık ve güçlü bir malzeme olduğunu gördüm ve bu askeri, bir sinema projesine dönüştürebileceğimi anladım. Bazı insanlar beyazperdedeki başrol oyuncusu hakkında her zaman eleştiri yapmaz. Yazar olarak bizler, yönetmen  Jean Stephane Sauvaire ve bu ilham verici karakteri cesur bir dürüstlükle oynayacak olan Robert Pattinson'ı göz önüne aldığınızda zaten bunun bizim için bir sorun olmayacağını düşünüyorum. 


Kitaptan neleri filme dahil edip neleri etmeyeceğini anlamak adına Erix Maddox'la doğrudan çalışma şansın oldu mu?

Hem Erik Jendersen hem de Trace Sheehan Eric Maddox ile benden daha çok birebir çalıştılar. Ve Pattinson'da keza aynı şekilde Maddox'la birlikte uzun zaman geçirdi. Sizin sorularınıza onlar benden daha iyi cevap verecektir sanırım.

Eric Maddox, Oklahoma Üniversitesi'nde yaptığı söyleşide mavi gömleğinin onun için çok önemli olduğundan hatta Robert Pattinson'ın muhtemelen aynı gömleği giyeceğinden bahsetti, bu senaryoya da dahil edildi mi?

Eric Maddox, Saddam'ın yakalama süreci boyunca aynı mavi Oxford gömleğini giymiş ve biz de onun bu kıyafet seçimini senaryoda Maddox'ın karakterine uyarladık. Robert'ın filmde Maddox'ın gömleğini giyip giymeceğini ben bilemem ancak buna yönetmen, oyuncu ya da Maddox'ın kendisi cevap verebilir.

Oyuncu seçiminde söz hakkınız oldu mu? Ya da filmin nerede çekileceği konusunda?

Hayır her ikisinde de olmadı. 

Robert Pattinson'ın neden başrole seçildiği konusunda bir fikriniz var mı?

Robert Pattinson olağanüstü bir seçim oldu. Onun ekibe dahil olması bizi inanılmaz sevindirdi. Maddox'la geçirdiği birebir zamandan sonra Maddox'ın kendisini beyazperdede canlandıracak kişiyi onaylanması Robert'ı bu iş için tek seçim haline getirdi.

Bize film hakkında kimsenin bilmediği bir şey söyleyebilir misiniz?

Tek söyleyebileceğim bu tarz bir hikayeyi daha önce izlememiş olduğunuz ya da Maddox'ın hikayesi gibi bir askeri deneyimi daha önce görmediğiniz. Olağanüstü bir zakaya sahip. Kitabı ilk okuduğumda hissettiğim hayranlığı hala hissediyorum. Bu projenin bir parçası olup o adamın hikayesini ekranlara taşımak gurur verici.

Çeviri: elwiens
MissionBlacklistfFrance | RPLife

1 yorum: