18 Mart 2014 Salı

The Playlist 'Maps to the Stars' ve 'The Rover'ı Cannes Film Festivali Muhtemel Yarışma Filmleri Arasında Gösterdi

"Maps to the Stars" 

Yönetmen: David Cronenberg
Oyuncular: Robert Pattinson, Sarah Gadon, John Cusack, Julianne Moore, Mia Wasikowska, Olivia Williams ve Carrie Fisher ('kendisi' olarak)

Şu durumda Cronenberg, festivalin yarışma bölümüne dört kez aday olmuş, 1995 yılında "Crash" filmiyle Jüri Özel Ödülü kazanmış ve 2006 yılında Ömür Boyu Başarı ödülünü almış biri olarak Cannes imtiyazına en yakın isimlerden biri. Keza "Cosmopolis" (filmde müthiş bir izlenim yaratan Robert Pattinson'la ilk kez bir araya gelmişti) ile 2012 yılında Cannes kırmızı halısında boy gösterdi ve yeni projesi çok daha dikkat çekici; Uyuşturucu ve pyromania ile mücadele eden Hollywood'un iki çocuk oyuncunun ve annesinin hayaleti tarafından rahatsız edilen bir film yıldızısının karmaşık hikayesi. Yarışma bölümünde şansı yüksek gibi.


"The Rover" 

Yönetmen: David Michod
Oyuncular: Robert Pattinson, Guy Pearce, Scoot McNairy, David Field, Anthony Hayes

Tabii ki her yönetmen Cannes'ın tanıdık simalarından değil, herkes bir şekilde o kırmızı halıdan ilk kez yürüyüp kendini kanıtlamalı. Bu yıl Güney Fransa'ya gitmesi en muhtemel isimlerden biri de geçtiğimiz yıllarda ismini "Animal Kingdom" ile duyuran büyük yetenek, Avustralyalı yönetmen David Michod. Son filmi, apokaliptik bir drama. Önemli oyuncuların yer aldığı bir Western, bu durum da Cannes potansiyelini yüksek gösteriyor. Birkaç kez ismi taminler arasında geçen film Ocak 2013'te çekildi, hali hazırda yayınlanmış bir fragmana sahip ve ABD vizyon tarihi (18 Haziran) belli. Yani zamanlaması mükemmel.

ThePlaylist
Çeviri: elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder