21 Kasım 2014 Cuma

Brady Corbet 'The Childhood of a Leader' ve Robert'ın Karakteri Hakkında Konuştu

Genç aktör Brady Corbet yeni filmi The Sleepwalker'ın tanıtımları sırasında Indiewire'a verdiği röportajda ilk yönetmenlik deneyimini yaşayacağı 'The Childhood of a Leader'den bahsetti.


Brady, ilk yönetmenlik deneyimini Robert Pattinson'ı kadrosunda bulunduran 'The Childhood of a Leader' ile gerçekleştirmeye hazırlanıyorsun. Bu projeyi yönetmek için sana ilham veren şey ne oldu? Mona'dan [eşi, oyuncu Mona Fastvold] falan mı ilham aldın?

Brady Corbet: Mona "Evet, haklısın Brady. Bu beni anlatıyorum. Bu benim." dercesine başını sallıyordu.

Mona Fastvold: [Gülüyor]

Brady Corbet: Hayır. Garip olan şey bu projeyi hemen yapmak için bir girişimde bulunmadım. Garip çünkü yıllarca sürekli oyunculuğu bırakıp başka bir şeyler yapmak istememe rağmen aktör olarak yoluma devam ettim. Fakat oyunculuğu bırakıp başka bir şey yapmamamın nedeni gerçekten hoşlandığım ve sevdiğim insanlarla önüme çıkan fırsatlardı. Hep şöyle oluyordum "Ah, senin işlerini seviyorum. Senin için bir hafta ya da bir ay ayırabilirim." Öyle insanlarla çalıştım ki, onları tanımak ve bir arkadaşlık kurmaktan çok çalışma tarzlarını görebilmek için bir haftalığına sete gidip yerleri silmeye bize razıydım. Bence çalıştığım her yönetmen/oyuncu bana ilham verdi, buna Mona da dahil.

Bahsettiğimiz projedeki en büyük olay, konu edilen şeylere fazlasıyla ilgi duymam. Ama buna rağmen yıllarca böyle bir hikayenin çok devasa ve iddialı olduğunu düşündüm.

Mona Fastvold: Ve neredeyse dediğin gibi oluyordu.

Brady Corbet: Ve neredeyse dediğin gibi oluyordu [gülüyor]. Film 1919 yılında geçiyor, başrol bir çocuk, Fransızca ve İngilizce diyaloglar var. Şanslıyız ki film 4,5 saatlik bir yapım ya da siyah-beyaz bir proje olmayacak. Ama hepsi bu kadar. Çok kolay bir seçim değildi. Yüzyılı derinden etkileyen manyakça egolara sahip bir megolomanyağın doğuşunu konu ediyor bir nevi. Versay Anlaşması'na neden olan faşizmin doğuşunu anlatacağız.

Başrol karakterin kimliğini açıkladınız mı?

Brady Corbet: Karakterin kimliğini özellikle açıklamadım. Komik aslında, çünkü bu insanların tahmin ettiği nedenler yüzünden değildi. Size şunu mutlulukla söyleyebilirim ki karakter Hitler değil [gülüyor]. Mussolini de değil. Başka biri. Ve bu karakterin kim olduğunu öğrendiğiniz çok dramatik bir an yaşayacaksınız ve bu an izleyiciler için sakladığım bir şey. Yani artık bildiğiniz üzere Robert Pattinson, Hitler'i canlandırmıyor [gülüyor]. Bu söylediğim kayıtlara geçsin.
 
Via

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder