17 Şubat 2012 Cuma

Robert 'Money'yi Senaryolaştırıyor

The Sunday Times of London’ın ve GQ’nun yardımcı editörü Chris Ayres’in yazmış olduğu tweetlere göre Robert, ona bir röportajında son günlerde Martin Amis’in 'Money' romanını senaryolaştırdığını söylemiş.


Bahsi geçen röportaj The Radio Times'da yayınlandı. İşte o röportaj;

Pattinson son zamanlarda senaryo yazarlığına soyundu. Bahsi geçen senaryonun Martin Amis'in 'Money' romanından uyarlandığı söyleniyor. Roman, 1980'lerde fast food reklamlarına yönetmenlik yapan ve Hollywood'da başarılı olma hayalleri kuran, zampara ama müzmin şişman hamburger düşkünü John Self'in hayatını ele alıyor. 

 Yalnız bu konuda ki tek problem geçtiğimiz yıl bu kült romanın BBC tarafından çekilmiş vasat bir versiyonunun bulunması.

Pattinson bu konuda şunları söylüyor: "Uzun zamandır bu romanı film yapmak istiyorum. Sonunda bunun için mükemmel bir yapı oluşturdum ve ardı kendiliğinden geldi. Ama sonra 'Neden?! Neden şimdi?!' demeye başladım. Sürekli uğraşıyordum ama hiçbir şey çıkmıyordu.

Sadece hikayeyi göstermek önemli değil (tıpkı BBC'nin yapmış olduğu gibi). Buradaki asıl önemli nokta yazarın dili ve siz bir şekilde bir yolunu bulup bunu filme aktarmalısınız. Mükemmel bir film olabilir çünkü kullanılabilecek bütün diyaloglar orada, kitabın içinde duruyor."

1 yorum: