31 Ekim 2013 Perşembe

'Queen of the Desert' Hakkında Yeni Haberler ve Prodüksiyon Bilgileri


Deadline'ın haberine göre Homeland dizisinin başarılı oyuncusu Damian Lewis Queen of the Desert kadrosuna katıldı. Lewis, filmde Gertrude Bell karakterini canlandıracak olan Nicole Kidman'ın sevgilisini canlandıracak.

 ***

Backstage: İngiliz yazar, arkeolog ve 1900'lerde Irak ve Ürdün haritalarını oluşturan kartograf Gertrude Bell'in hayat ve aşk hikayesinden uyarlanan Queen of the Desert; Nicole Kidman, Robert Pattinson, James Franco ve Damian Lewis gibi isimleri kadrosunda bulunduruyor. Yönetmen koltuğunda Werner Herzog'un bulunduğu projenin 15 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında Londra, Ürdün ve Fas'ta çekileceği açıklandı.

***

Prodüksiyon Bilgileri

"QUEEN OF THE DESERT"


Yönetmen: Werner Herzog
Oyuncular: Nicole Kidman, Robert Pattinson, James Franco ve Damian Lewis
Yekim Tarihi: Aralık 2013
Çekim Yeri: Fas, İngiltere
Yapımcılar: Mark Burg, Cassian Elwes, Nick Raslan ve Michael Benaroya
Yapım Şirketleri: Werner Herzog Film Prodüksiyon, Palmyra Films, Evolution Entertainment, Waterfall Media, Benaroya Pictures ve Sierra/Affinity

Gertrude Bell; yazar, arkeolog, kaşif, kartograf ve 20. yüzyılda İngiliz Krallığı'nın ateşesi. Halktan biri olmasına rağmen Bell, krallık kurucusu görevi görür; Irak ve Ürdün'ün modern birer ülke olması adına kanunlar hazırlayıp oraya Kral Abdullah ve Kral Faysal'ı atar.


Çeviri: elwiens
Kaynak1 | Kaynak2 | Kaynak3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder