27 Ocak 2012 Cuma

Dünya Yıldızları Berlin’de Buluşacak

62. Berlin Film Festivali'nde uluslararası jürinin başkanı İngiliz yönetmen Mike Leigh. Festivalde hem Türkiye, hem de Almanya, Hollanda ve Avusturya gibi ülkelerden Türk sinemacılar var.

40’dan fazla filmde oynadı, 17 kez Oscar’a aday gösterildi ve dünyanın yaşayan en çok yönlü aktrisi kabul ediliyor: Meryl Streep. ABD’li sinema efsanesi, kazandığı sayısız ödüle 14 Şubat’ta bir yenisini daha katacak ve 62. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin Onursal Altın Ayı ödülünü alacak. Streep 9 Şubat’ta başlayıp 19 Şubat’ta sona erecek olan festivale gelecek olan tek uluslararası yıldız değil. Örneğin Hollywood’un en ünlü isimlerinden Angelina Jolie, ilk yönetmenlik çalışması olan “In The Land Of Blood And Honey” adlı filmi tanıtacak. Bosna Savaşı sırasında bir Boşnak kızın, savaş öncesinde aşk yaşadığı bir Sırp askerin başında bulunduğu toplama kampına düşmesinin ardından yaşananları anlatan filmin senaryosu da Jolie’ye ait.

18 dünya galası

Berlinale kısa adıyla da bilinen festivalin programında, önemli bir bölümü dünya ya da Avrupa galası olarak gösterilecek yaklaşık 400 film yer alıyor. Yarışma bölümüne kabul edilen filmlerin 17’si Altın ve Gümüş Ayı ödüllerinden birine uzanabilmek için mücadele edecek. Brezilya, Danimarka, Almanya, Çin, Fransa, Yunanistan, İngiltere, Hong Kong, Endonezya, İtalya, İrlanda, Kanada, Norveç, Filipinler, Portekiz, Rusya, İsveç, İsviçre, Senegal, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve ABD’den şu ana kadar Yarışma bölümüne 22 film kabul edildi. Bu filmlerin 18’inin Berlinale’de dünya galası yapılacak.

Dünya yıldızları Berlin’de buluşacak

Yarışma bölümünde öne çıkan yapımlar, başrollerini Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas ve Christina Ricci’nin paylaştığı, Declan Donnellan ve Nick Ormerod imzalı “Bel Ami” (İngiltere), Tsui Hark’ın çektiği Hong Kong/Çin yapımı "Flying Swords Of Dragon Gate”, James Marsh’ın yönetmenliğini yaptığı, başrollerini Clive Owen, Andrea Riseborough ve Gillian Anderson’ın üstlendiği İngiltere/İrlanda ortak yapımı “Shadow Dancer”, Taviani Kardeşler’den “Cesare deve morire”, oyuncu/aktör Billy Bob Thornton’dan “Jayne Mansfield’s Car”(Rusya/ABD), açılış filmi Benoît Jacquot imzalı “Les Adieux à la reine” (Fransa/İspanya), Filipinli yönetmen Brillante Mendoza’nın başrolünü Isabelle Huppert’e verdiği “Captive”, Stephen Daldry’nin çektiği Tom Hanks ve Sandra Bullock’lu “Extremely Loud & Incredibly Close” (ABD) ve evsahibi Almanya adına yarışan Christian Petzold imzalı “Barbara”, Hans-Christian Schmid’in çektiği “Was bleibt” ve Matthias Glasner’den “Gnade”.

(...)

dw-world.de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder