18 Eylül 2014 Perşembe

Anton Corbijn 'Life' ve Robert Hakkında Konuşuyor

Filmlerinde gençliklerini geri bırakan yetenekli adamları konu ediyorsun, mesela Control'de Ian Curtis ve şimdi de James Dean ve Dennis Stock. İlgini çeken şey bu adamların etrafında peyda olan efsane olaylar mıydı?

Anton Corbijn:
Öyleyse bile bunu belli etmiyorum çünkü genelde yansıttığım normal hayatları oluyor. Fotoğraf çekerken insanların fotoğraflarını ikonikleştirdiğimi düşündüklerini hayal ediyorum fakat film çekerken böyle olmuyor. James Dean'i konu eden film aslında fotoğrafçıyı anlatıyor. Başrol olan o, fakat [James Dean'le] aynı kareyi paylaşıyorlar. Hollanda'dayken gençliğimde buna benzer bir deneyim yaşamıştım. Sonradan çok büyük bir rock yıldızı olan [Herman Brood'un] fotoğrafçılığını yapmıştım. Ben ona yardım ettiğimi düşünürken onun da bana yardımcı olduğunu zannetmesi üzerine kafa yorduğumda bu çalışma dengesi ilgimi çekti. Aynen filmdeki hikaye gibi.

(...)

Yeni projeniz Life için Robert Pattinson ve Dane DeHaan'ı seçmek kolay bir süreç miydi?

Anton Corbijn: İlk başta Dane benimle görüşmek istemedi çünkü kendisini James Dean olarak göremiyormuş. Fakat ortak bir arkadaşımız tarafından ikna edildi ve sonunda evet cevabını verdi. Harika biri, çok iyi bir aktör. Rob ise projeye ilgi duyuyordu çünkü kendisini ispatlamak istiyordu ki bu da bence onun için mükemmel bir roldü. Son dönemde yer aldığı projelere bakarsak - Cronenberg filmi gibi- [Rob] gerçekten farklı, ana akıma aykırı filmlerde yer almak ve içinde bulunduğu kafesten kurtulmak istiyor.

Çeviri: elwiens
Kaynak linki belirtilmediği sürece blogumuzdan çeviri alınması kesinlikle yasaktır.
Kaynak/via

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder