22 Nisan 2012 Pazar

'Cosmopolis'in Yapımcısı Filmin Yapım Sürecinden Bahsediyor


Video Portekizce olduğundan sadece belirli kısımları İngilizce'ye çevrilmiş, haliyle bizde yalnızca o belirli kısmı çevirebildik. 
Buyrunuz:

Robert Pattinson Alacakaranlık Serisi sayesinde edindiği 'genç kesime hitap eden kişi' durumundan kurtulup Cosmopolis'te başrol oynuyor.

Paulo Branco: "Rob ilk başlarda rolü kabul etmemişti çünkü filmin yol açacağı tartışmalara karşı korkuları vardı. Bu filmin başında sona her sahne de kendisi yer alıyor."

Kitabı filme uyarlamak Paulo Branco'nun fikriymiş ve Cronenberg onun bu iş için düşündüğü ilk yönetmenmiş.

"Her ne kadar Cronenberg'le daha önce tanışmış olsam da onu çok iyi tanımıyordum ve ona ulaşmam biraz zamanı mı aldı. İlk başta bu projeyi gerçekleştirmenin biraz zor olabileceğini çünkü başka bir filmle uğraştığından bahsetti. Onu kitabı verdikten 24 saat sonra beni aradı ve 'Paulo bu benim için yaratılmış! Bu benim uyarlayabileceğim en ideal kitap. Hadi bunu gerçekleştirelim,' dedi."

Cosmopolis Cannes'da "Altın Palmiye" için yarışan filmlerin arasında. Yapımcıya göre ödül kazanmaktan çok filmin Cannes'da varlığını göstermesi bile dünya çapında onların yararına olacak.

çeviri: elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder