20 Nisan 2012 Cuma

'Cosmopolis'in Lizbon Prömiyerinin Tarihi Belli Oldu



Capital Europeia da Cultura 28 Mayıs'da milyonların idolü Robert Pattinson'ı ağırlayacak. Pattinson, David Cronenberg'in yönettiği Cosmopolis'in Cannes'da Altın Palmiye ödüllerinin açıklandığı günün ertesinde filmin prömiyeri için Portekiz'de olacak. 

29 Mayıs'da ise film için iki ayrı özel gösterim yapılacak; biri Centro Cultural de Belém'de sadece belirli kişilere özel yapılırken, diğeri ise izleyiciler için olacak. Bu özel gösterimde Pattinson ve Paul Giamatti'yi de kapsayan filmin oyuncuları hayranlarıyla buluşacak. Ayrıca ekibe filmin yönetmeni David Cronenberg'le yazar Don DeLillo'da eşlik edecek.

Paulo Branco Pattinson'ın en son Cannes'a geldiğinde yaşadığı Beatlesvari çılgınlığın ardından yaşadığı Cannes endişesinin farkında oluşunu şu şekilde dile getiriyor: "Umuyorum ki Portekiz'deki hayranlar biraz daha medenidirler."

Film Portekiz'de 31 Mayıs'da 30 sinemada gösterime girecek.

Cosmopolis "Altın Palmiye'yi istiyor.

Dün açıklanan resmi yarışma listesinde Cosmopolis'de yer aldı. Yapımcı Paulo Branco'ya göre Cronenberg kapitalist kriz üzerine bir metafor yaratarak kendini "dünyanın üzerindeki gerçekliğe dikkat çekenler" listesinde buldu. Ayrıca filmin yapımcısı Branco ise 11 defa Cannes ödülüne aday gösterildi. Festival 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu sene ilk defa bu festivalde gösterilecek diğer filmler ise; Walter Salles'in "On the Road"u, Leos Carax'ın "Holy Motors"u, Michael Haneke'nin "Amour"u ve Wes Anderson'ın "Moonrise Kingdom"ı.

çeviri: elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder