26 Nisan 2014 Cumartesi

'The Childhood of A Leader' ve 'The Lost City of Z' Cannes Film Festivali'nde Tanıtılacak

 
Geçtiğimiz günlerde Maps to the Stars'ın 2014 Cannes Film Festivali yarışma seçkisinde yer aldığını ve The Rover'ın da festivalin Geceyarısı Gösterimi bölümünde dünya galasını yapacağını duyurmuştuk. Bunların üzerine birkaç güzel gelişme daha yaşandı: Robert'ın kadrosunda bulunduğu diğer iki film; The Childhood of  A Leader ve The Lost City of Z, Cannes Film Festivali'nin Market bölümünde tanıtılacak.

Film bilgileri:


Yönetmen: Brady Corbet
Senaryo: Brady Corbet, Mona Fastvold
Oyuncular: Juliette Binoche, Tim Roth, Robert Pattinson, Michael Subor

20. yüzyılda geçen ve faşizmin doğuşuna odaklanan bu hikayede; Versay Barış Antlaşması'nın yazılmasına katkı sağlayan Amerikalı bir devlet adamının 1918'de Fransa'da yaşayan oğlunun öyküsü anlatılıyor. Charles'ın [Robert Pattinson] o süreçte yaşadıkları, hayata bakış açısını şekillendirir ve korkutucu bir egonun doğuşuna neden olur. 20. yüzyılda nam salan diktatörlerin çocukluklarından esinlenen ve kötülüğün doğuşunu konu eden The Chilhood of a Leader, The Others ve The Omen gibi yapımların ürkütücü ruhunu da yansıtıyor.


Yönetmen: James Gray
Senaryo: James Gray
Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Robert Pattinson

1925'te efsanevi İngiliz kaşif Percy Fawcett, tarihin en büyük keşfine imza atmayı umarak tehlikeli uygarlıklar hakkında bilgi edinmek üzere Amazon ormanlarına doğru yola çıkar. Pek çok Avrupa ülkesinin inanışına göre El Dorado Krallığı dünyanın en büyük ormanı tarafından gizlenmektedir. Yüzlerce insan bu keşif sırasında hayatını kaybetmiş ve pek çok bilim adamı, Amazon ormanlarının insanlara tehlike arz ettiği düşüncesiyle baş başa kalmıştır. Fakat Fawcett (Conan Doyle'un The Lost World romanından esinlenilen kaşif) yıllarca bu bilim projesi üzerinde çalışır. Dünya üzerinde milyonlarda insanın var olduğu düşüncesine saplanıp kalan Fawcett oğlunu da yanına alarak aklındaki o eski uygarlığı keşfetmek üzere - ki bu uygarlığı Z diye adlandırıyor - yola çıkar. Ve bu yolculuk sırasında sırra kadem basar. 

Blogumuz adına çeviriyi yapan: elwiens
Kaynak linki belirtilmediği sürece blogumuzdan çeviri alınması kesinlikle yasaktır.
Kaynak1 | Kaynak2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder