26 Nisan 2014 Cumartesi

'Maps to the Stars' Prodüksiyon Notları

LİMUZİN ŞOFÖRÜ

Agatha Weiss (Mia Wasikowska), Los Angeles'a geri döndüğünde karşılaştığı ilk kişiyle yakınlık kuruyor: [Agatha'nın] drama dolu hayatına dahil olan, senarist olma hayalleri kurarken kendini limuzin şoförlüğü yaparken bulan Jerome ile yani.

Jerome'u, Cosmopolis'in hemen ardından Cronenberg ile tekrar çalışmak isteyen Robert Pattinson canlandırıyor (ne tesadüftür ki kendisi Cosmopolis'te de milyarder, limuzin sahibi birini canlandırmıştı).

[Robert Pattinson] projeye ilk imza atanlardan biriydi, ki yapımcı Martin Katz bu imzanın projenin distribütörlere satışını kolaylaştırdığını söylüyor. "Bu işte aşama kaydetmemizin en büyük sebebi Robert'ın Maps To The Stars konusundaki heyecanıydı. Jerome filmde çokça yer alan bir karakter değil fakat hikayede unutulmaz bir rolü var ve Robert'ın ekibe katılması bize inanılmaz derecede büyük bir güç verdi. Kendisi bir açıdan, zamanında işsiz bir yazar olarak limuzin şoförlüğü yapmış olan Bruce Wagner'ı [filmin senaristi] canlandırıyor."

Cronenberg, böylesine farklı bir rol sayesinde Pattinson ile tekrar bir araya geldiği için aşırı sevinçli. "Rob bu grubun içinde olduğu için çok mutlu diye düşünüyorum," diyor. "Fakat Jerome çok kritik ve sevecen bir karakter ve bu rol Rob'a daha fazla doğaçlama yapma şansı tanıdı. Muhteşem olacağını biliyordum, ki sonuç da öyle oldu zaten."

Cosmopolis'te Cronenberg ile birlikte yaşadığı deneyim öylesine derindi ki Pattinson senaryoyu bile okumadan Jerome rolünü kabul etti. Daha sonra oturup senaryoyu okuduğunda ise şöyle düşünmüş, "Daha iki sayfa okumuştum ama 'Vay canına, bu inanılmaz derece farklı ve eğlenceli bir hikaye' diye düşündüm. Bu senaryodan nasıl bir film çıkacağını bilmiyordum ama tehlikeli bir duygu veriyordu. Bu bir nevi hiciv ama aynı zamanda bir hayalet hikayesi ve gerilim de cabası. Resmen kalıplara meydan okuyor."

[Robert Pattinson] Maps To The Stars'ın sıradan bir Los Angeles hikayesinden çok daha fazlası olduğunu düşünüyor. "Bu kendini kandıran insanların hikayesi - ta ki son ana kadar," diyerek özetliyor olayı.

Bütün bunlara rağmen Pattinson, Jerome'u diğer kendini çılgınca kaybetmiş ve umutsuzluğa düşmüş karakterler arasında sıradan ve tipik bir Los Angeles hayalperesti olarak görüyor. Jerome, çok yakında büyük bir aktör ve yazar olacağına inanan, normal bir işte çalışan normal bir adam. "Jerome hiçbir zaman sadece bir limuzin şoförü olduğunu kabul etmiyor. Sanırım çıkış yapacağı günü bekliyor. Fakat bunlara rağmen hikayede aklını kaçırmayan - ya da hayalet olmayan - tek kişi. Oldukça normal bir adam, ki bu benim için de biraz sıradışıydı."

Pattinson'ın ilgisini çeken bir başka şey de ekipteki diğer oyuncularla çalışmaktı. Julianne Moore hakkında şunları söylüyor: "Acayip komik biri ve aynı zamanda çok aklı başında -ki bu durum karakteri Havana Segrand göz önüne alındığında oldukça ironik görünüyor. Öyle kurnazca karakterine bürünüyor ki ne yaptığını bile anlamıyorsunuz. Bu müthiş bir şey."

Kendisi aynı zamanda Mia Wasikowska'yla birlikte yakınen çalıştı, Wasikowska filmde Jerome'a güven duyan ve şehirdeki tek arkadaşı olarak gören Agatha rolünü canlandırıyor. "Mia'nın müthiş olacağını biliyordum," diyor Pattinson. "[Mia] çok sevecen biri - onu ailesi tarafından zorbalığa maruz kalan Agatha rolünde izlemek beni çok kötü etkiledi."

Cronenberg için kariyeri açısından Pattinson ve [Sarah] Gadon gibi isimlerle birkaç defa çalışmak çok sevindirici bir durum. "Çalıştığım aktörlerin kendilerini geliştirmelerine ve evrim geçirmelerine şahit olmak çok güzel bir şey," diyerek konuşmayı bitiriyor yönetmen.

Blogumuz adına çeviriyi yapan: elwiens
Kaynak linki belirtilmediği sürece blogumuzdan çeviri alınması kesinlikle yasaktır.
Sadece Robert ve ekibin onun hakkında konuştuğu kısımları çevirdik. Notların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
RPLife

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder