19 Nisan 2014 Cumartesi

Büşra Uzun ve Robert Pattinson Sayfası Hakkında Önemli Bir Açıklama

Güncelleme: 19 Nisan

Tekrar merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz duyuru işe yaradı ve aşağıda adı geçen şahıs ve sayfası nihayet bizimle iletişime geçebildi. Bazı konuşmalardan, zorlamalardan sonra sayfalarında ve blogunda bize ait olan tonlarca çeviri günler içerisinde kademe kademe silindi. Şu an her iki sayfada ve aşağıda adı geçen blogda bize ait çeviri kalmadı. Öncelikle bize bu konuda destek olan Facebook sayfalarına  sonsuz teşekkürler. Onlar olmasa kimseye ulaşamaz ve o sayfanın kurucusunun ilgisini çekemezdik. Çekemezdik diyorum, çünkü kendisiyle daha önce defalarca iletişime geçmek istememize rağmen buna engeller koydu ve kurallarımızı hiçe saydı. Fakat sonunda adını her yerde görmekten utanmış olacak ki bizimle (diğer admin arkadaşları aracılığıyla da olsa) iletişime geçti ve sayfalarındaki çevirileri silmeyi kabul etti.

Bu konuda bize tek yardım eden kişi söz konusu sayfalarda admin olan Yağmur Çelik oldu. Kendisi olmasa o sayfalardaki çeviriler sanırım hala duruyor olurdu. Sonuç olarak bütün çevirilerimiz silindi ve artık alınmayacağı söylendi...

Fakat çok önemli bir şeyi unuttukları düşüncesindeyim. Sayfalarına (affedersiniz) kıytırık bir mesaj yazarak "sayfamıza ait olmayan çeviriler silindi, sayfamızda yer alan bütün çeviriler bize aittir" diye belirtilirken bizden herhangi bir şekilde ne bir özür dilendi ne de bir kusura bakmayın denildi (Kardelen Özel'in özür mesajı dışında). Tabii çeviri çalıp izinsiz paylaşan insanlardan bu erdemi beklemek biraz komik bir şey gibi görünebilir ama biz hala herkesi kendimiz gibi görmeye devam edeceğiz.

Bloglarımızın alan adlarını satın aldığımız için artık bloglardaki her içeriğin telif hakkı bize aittir. Herhangi bir şekilde izinsiz kopyalandığı takdirde uyarılmaksızın yasal işlem başlatılacaktır. Buna Facebook sayfalarının silinme isteği de dahil.

Sizlere verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, bloglarımızda keyifli vakit geçirmenizi dileriz.

*********************************************************************************

5 Nisan tarihli yayınımız:

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizleri Robert dışında ama blogumuzu ve bizi şahsi olarak fazlasıyla ilgilendiren bir konu için meşgul ediyoruz. 3 yıldır bu blogda herkese ve haklara saygılı olduk, karşımızdakilerden de aynısını bekledik. Fakat bazı Facebook sayfaları var ki ne yaparsak, ne şekilde mesaj atıp uyarırsak uyaralım bizi görmezden gelip çevirilerimizi kesinlikle hiçbir kaynak belirtmeksizin sayfalarına eklemeye devam ettiler. Bazılarıyla konuşup anlaştık, kaynak vermeye ikna ettik, bazılarıyla ise hiç bir şekilde anlaşamadığımız gibi kendilerinden hakaretler yiyerek geri püskürtüldük. Ve bize tek bir çare bıraktılar o da kendilerini ifşa etmek.

Bu kişilerin en başında BÜŞRA UZUN (FB profili) ve kuruculuğunu üstlendiği Facebook sayfası https://www.facebook.com/RobertPattinsonTurkeyy yer alıyor. Tamamını kendi yazdığımız haberleri, çeviri haberleri, çeviri röportajları... Blogumuzun adeta tamamını kopyalayıp sayfasına eklerken, çevirileri de bizzat kendisinin yaptığını iddia ediyor. 

BÜŞRA UZUN'un yaptığı sadece çevirlerimizi çalıp (evet, çünkü bu yaptığı hırsızlık) sayfasına eklemek de değil ayrıca... Hazırladığımız çevirileri kendisi çevirmiş edasıyla altyazılı videolar haline getiriyor. O da yetmiyor blog açıp (BLOGU) çevirilerimizi oraya arşivliyor. Olur ya sayfasına bir şeyler olursa orası onun arşiviymiş diyerek... Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi bizim çevirilerimizin ona ait olduğunu bizzat "kendisi" iddia ediyor.


Şimdiye kadar hep saygın tavrımızı ve üslubumuzu koruduk fakat bizim de bir sabrımız var. Ve o sabır taşı sonunda çatladı. Yasal yolları da deneyeceğiz ama bu uzun bir süreç olduğundan sizden ricam aşağıdaki ekran alıntılarına ve orijinal blog mesajlarına göz atıp gerçekleri görerek ona göre hareket etmeniz ve o şahsiyetin sayfasındaki insanları da bu konuda uyarmanız.

Bahsi geçen sayfadaki diğer (tonlarca) çevirilerimiz için BU ALBÜME, BU ALBÜME ve BU ALBÜME göz atmanız bile yeterli aslında. ***An titibariyle (6 Nisan 2014 - 02:08) röportajlar albümünü silinmiş ya da gizlenmiştir. Fakat diğer albümlerdeki çevirilerimiz hala ısrarla ve ısrarla silinmemektedir.

Ve aynı şeyi Kristen Stewart Türkiye blogumuz için de yapıyor bu kişi. Buyrun sayfası: https://www.facebook.com/KStewarttt/ (çevirlerimizin tamamını "röportajlar" albümünde rahatlıkla bulabilirsiniz) ve bu da bizim blogumuz: http://kstewartfans-tr.blogspot.com/ Konu hakkındaki mesajımızı da okumanızı rica ediyoruz: İfşa: Büşra Uzun ve Kristen Stewart Sayfası Hakkında Önemli Bir Açıklama

Devamı...


İşte kendisinin blogumuzdan kopyaladığı ve hiçbir kaynak belirtmeden sayfasında paylaştığı çevirilerimizden bazılarının ekran görüntüleri ve blogumuzdaki orijinal mesajların linkleri:












Orijinali: http://pattinson-tr.blogspot.com/2013/11/cosmopolitan-singapur-roportaj-ekim-2013.html



Orijinali: http://pattinson-tr.blogspot.com/2014/03/marie-claire-rusya-roportaj-eylul-2013.html


Orijinali: http://pattinson-tr.blogspot.com/2014/02/marie-claire-italya-roportaj-eylul-2013.html


Orijinali: http://pattinson-tr.blogspot.com/2014/01/wall-street-journal-roportaj-ocak-2014.html


Orijinali: http://pattinson-tr.blogspot.com/2014/03/dior-kampanya-fotografcs-nan-goldin.html




Orijinali: http://pattinson-tr.blogspot.com/2014/03/cassian-elwes-queen-of-desert-ve-robert.html


Orijinali: http://pattinson-tr.blogspot.com/2014/03/2014-kanada-sinema-tv-odulleri.html


Orijinali: http://pattinson-tr.blogspot.com/2013/09/james-franco-queen-of-desert-ve.html

Ve bunlar sadece çok küçük bir kısmı... Blogumuzun üst barındaki röportajlar bölümüne tıklayarak bunlara göz atabilir, karşılaştırma yapabilirsiniz. Her şey noktası, virgülüne ve hatta imla hatalarına kadar bizim çevirimiz. Fakat kendisi yıllardır herkese bu çevirileri bizzat kendisinin yaptığını söylüyor, insanları kandırıyor ve bizim emeğimiz üzerinde hak iddia ediyor. Sizden ricamız lütfen böyle insanlara müsamaha göstermeyin, en azından bizim emeğimize biraz olsun saygı duyuyorsanız bunu yapmayın.

Robert Pattinson Türkiye Ekibi

5 yorum:

  1. Etraf başkalarının emeğinin üzerinde hak iddia eden insanlarla doldu. Bence sayfayı şikayet edelim.

    YanıtlaSil
  2. Sayfayı şikayet et kısmından spam kutucuğunu doldurup şikayet edebilirsiniz arkadaşlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu denedik defalarca ama hiçbir şekilde bir etki yaratmıyor açıkçası... ama belki 10larca 100lerce kişi aynı şeyi yaparsa bir etkisi olabilir. Denemekte yarar var.

      Sil
  3. Bu nasıl bir pişkinlik böyle! Çok ayıp yaptığı! Hırsızlığını bu kadar rahat ve uluorta yapıyor olması da tam bir karaktersizlik.Bence o sayfayı beğenen/takip eden herkese yaptığı rezillik gösterilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu yaptığı ciddi bir kişilik bozukluğu. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz siz de çevrenizde o sayfaları beğenen kişiler varsa durumu açıklarsanız çok memnun oluruz.

      Sil