16 Mart 2013 Cumartesi

Robert 'The Rover' Hakkında Konuşuyor + Setten Yeni Bir Resim


Pattinson'ın yeni rolü Alacakaranlık'tan bu yana ne kadar aşama kaydettiğini açıkça gösteriyor. 

SMH.com.au: Alacakaranlık'ın yıldızı, Avustralya'nın ücra çöllerinde, geçen Cumartesi günü çekimleri sona eren yeni filmi The Rover'daki iki önemli karakter hakkında şunları söylüyor: "Oldukça garip aslında, aralarındaki ilişki kesinlikle tuhaf ve rahatsız edici." Pattinson, kötü bir konumda bulunan ve Eric (Guy Pearce) ile tehlikeli bir işbirliği yapan genç Rey'i canlandırıyor.

The Rover, Animal Kingdom'ın yazarı ve yönetmeni David Michod'ın merakla beklenen yeni filmi. Filmin adı Pearce'in karakterine gönderme yapıyor; sorunlu, yalnız ve tamamen umutsuz.

Pattinson, kendisine şöhreti getiren Alacakaranlık filmlerinden bu yana kariyerinde önemli gelişmeler kaydetti. Atik, bazen oldukça mütevazı ve kahkaha dolu biri. Alacakaranlık sonrası rollerine bakıyoruz, kendisi bu konuda "İlla ki iyi bir kariyer yaratmak zorunda mıyım bilmiyorum. Fakat ne yapmak istediğimi biliyorum." 

Neden The Rover'da yer almak istediği hakkında: "Çok orijinal bir senaryoydu ve hani bir şey okursunuz ve 'Bu filmde oynamayı çok isterdim ve biliyorum ki asla seçilmem,' diye düşünürsünüz ya işte öyle bir şeydi. Daha en başından kendimi baltalamıştım." 

Bu filmde Pattinson, 19. yüzyılda geçen Bel Ami'nin Fransız’ı ya da New York'ta geçen Cosmopolis'in milyarderi değil. Yakın gelecekten geçen The Rover'daki karakteri Rey, ruhen bitik, hazırlıksız ve umutsuz biri. Ve Pattinson karakterini daha iyi yansıtabilmek için darmadağınık, tıraşsız ve makyaj hilesi olan sapsarı dişlerle karşımıza çıkıyor.

Rey, Avustralya'ya abisiyle birlikte gelen bir Amerikalı. Pattinson, Rey için "Bağımsız yaşayabileceklerini aklının ucuna dahi getiremeyecek biri. Birileri ona hep göz kulak olmak zorunda." Rey kardeşinden ayrıldığında ise, "Önüne gelen ilk insana tutunuyor, o insanın kendisine nasıl muamele ettiğinin bir önemi yok," diyor. Ve Eric, Rey'e kesinlikle hiç içi muamele etmiyor.

Avustralya çöllerinde geçen yedi haftalık çekimlerin sonunda yapımcılar "adeta kendi Hollywood stüdyomuzu kurmuş gibi hissettik" diyor.

The Rover için "Yakın gelecekte belirtilmeyen bir tarihte, Batı'da yaşayan ekonomik çöküntünün bir kaç yıl sonrasında geçiyor," diyor Michod. "Kıyamet sonrası gibi bir şey değil. Üçüncü Dünya ülkesi konumuna düşmüş ve yoksullaşmış bir Avustralya'yı anlatıyoruz." 

Michod, The Rover'da sadece geleceğe dair değil aynı zamanda iki ana karakter arasındaki şekil değiştiren ilişkiyi de anlatıyor. Eric karakterini Guy Pearce için yazmış fakat Los Angeles'ta onunla tanışana kadar diğer rol için Robert Pattinson'ı hiç düşünmemiş.

Michod, hiçbir Alacakaranlık filmini daha önce -ve hala- izlememiş. Fakat ona Pattinson'ın ilgi çekici biri olduğundan söz edilmiş. Pattinson'ı şöyle tanımlıyor: "Çok zeki ve tahmin ettiğim üzere sadece o 'sevimli oğlan' değil. Deneme çekimlerine başladığımızda ilk tercihim oldu." 

**********

DailyTelegraph: Ücra Avustralya çöllerinde süren yedi haftalık çekimlerin ardından Pattinson filmdeki karakteriyle yarattığı Alacakaranlık vampiri imajını yok etmek istiyor.

"Çok zorlu bir performanstı - kire boğulmak, ter içinde kalmak ve etraftaki bir sürü sinek de eklenince kendinizi kaybediyorsunuz." diyor Pattinson.

Yakın gelecekte geçen, acımasız ve anarşist bir hikaye olan The Rover'ın bütçesi 12 milyon $. Hayata küskün bir yabancıyı canlandıran Guy Pearce filmin başrolünde. Pattinson ise onunla iş birliği yapmak zorunda kalan saf kurban rolünde.

Çekim yapılan yerlerden biri olan Marree’nin nüfusu 90 kişi bu da Hollywood'la kıyaslandığında aktör için oldukça farklı.

Pattinson bu konuda: "Bazı açılardan çok iyi aslında. Bambaşka bir film yapmış oluyorsunuz. Çölde olmanın tuhaf bir etkisi var. Sizi bir şekilde değiştiriyor," diyor.

Zaman farkının ve çekmeyen telefonların özel hayatını etkilediğini itiraf ediyor: "Evet, bu oldukça zordu. Fakat sonuçta sadece iki ay sürdü."

Hammond, Quorn, Copley, ve Leigh Creek gibi mekanlarda yapılan The Rover'ın çekimleri dün sona erdi.

Pattinson, sırada bekleyen üç yeni projesi olduğunu ve bunlara başlamadan önce üç haftalık bir tatili olduğunu belirtiyor. Ve o üç projenin Werner Herzog'dan Queen of the Desert, David Cronenberg'den komedi projesi Maps to the Start ve Carey Mulligan'la beraber rol alacakları Hold Onto Into Me olduğunu doğruluyor.

ÇEVİRİ: elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder