13 Mart 2013 Çarşamba

'The Rover'dan İlk Kare + Film ve Robert'ın Karakteri Hakkında Bilgiler


Tam/HQ/Etiketsiz
imagebam.com

Avustralya sahtekarlık ve suç merkezi olarak keşfedildi -kir ve kötülük içinde yaşanyan bir toplum olarak. Tıpkı İngiliz İmparatorluğu'nun Mos Eidley'si gibi. Tabbi ki bu çok uzun zaman önceki bir olay ve Avustralya'daki durum da "öl ya da öldürden" "yaşa ve yaşat"a dönüştü. Fakat David Michod, 2010 yılında bize sunduğu Animal Kingdom'da ülkenin daha modern bir suç yapısını aktardı. Fakat öyle görünüyor ki yönetmen yeni projesi The Rover'da daha önce aktarmaya çalıştığı yapıyı daha da ileri götürüyor.

Robert Pattinson yakın gelecekte ekonomik kriz yüzünden Avustralya çöllerindeki ücra bölgelere kaçarak orada yaşamaya çalışan kişilerden birini canlandırıyor. "Yeni bir altın madeni gibi." diyor Michod. "Dünyanın her yerinden insanların gelip eski kimliklerini, varlıklarını yok ettikleri bir yer. Önemsiz suçlular, kötüler ve dolandırıcılar." 

Animal Kingdom'da karakterinden oldukça uzak bir role bürünen Guy Pearce bu kez karşımıza kötü bir adam olarak çıkıyor.

Michod: "Ana hikaye oldukça ilkel. Guy'ın karakterinde gerçekten karanlık, tehlikeli ve öldürücü bir yan göreceksiniz. Rob'ın karakterinde ise sorunlu, ezik ama güzel ve saf bir ruhu."

The Rover'ın özetine ve çekildiği mekana bakınca başka bir ülkenin en unutulmaz filmlerinden birini hatırlatıyor. "Avustralya çöllerine araba yerleştirin insnaların aklına ilk gelen şey Mad Max olur," diyor Michod. "Mad Max'e saygım sonsuz ama The Rover soğukkanlı, gerçek ve korkutucu olacak." 
 
ÇEVİRİ: elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder