22 Aralık 2012 Cumartesi

David Cronenberg Robert Hakkında Konuşuyor: "Asla Bir Diva Gibi Davranmıyor"

Cosmopolis'te başrol oyuncusu olarak beklenmedik bir şekilde Robert Pattinson'ı seçişiniz üzerine çok fazla yorum yapıldı.

David Cronenberg: Rob Pattinson hakkında en sevdiğim şey ciddi bir aktör oluşu. Fakat Alacakaranlık'la yakaladığı popülerlik onun bu yanını görmenizi engelliyor. Zorlayıcı rollerde oynamaktan korkmuyor, bilirsiniz pek çok aktör bundan çekinir çünkü kendilerini aşırı profesyonel zannederler ve seyircileri tarafından beğenilmemekten çekinirler. Ama gerçek aktörler itici karakterleri oynamaktan çekinmezler ve Rob da o aktörlerden biri.

Oyuncu olmak için ilk olarak biraz zekaya sahip olmanız gerektiğini düşünüyorum. Mesela pek çok kişi senaryoyu anlamamışken Rob içindeki mizahı çabucak algıladı. Ayrıca yönetmen olarak filmin inceliklerine hassasiyet bekliyorsunuz. Hikayede olan biten anlaşılsın ve diyaloglar algılansın istiyorsunuz. Ve Rob kişisel olarak sinema hakkında oldukça bilgili.

(gülüyor) Alacakaranlık hayranlarının onun bu yanını fark ettiklerini sanmıyorum ama kendisi sanat filmlerine çok meraklı. Bir gün sette onu Juliette Binoche ile Fransız sinemasının bilinmeyenleri hakkında konuşurken buldum. (gülüyor) Sinema tarihi, sanat filmleri gibi pek çok konu hakkında derin bilgileri var. Bütün bunlar bir yönetmenin oyuncusundan beklediği heves ve güç anlamına geliyor. Sanki Volkswagen Beetle yerine Ferrari kullanmak gibi. Ve Rob size bunu yaşatıyor. Şunu da eklemeliyim ki kendisi oldukça aklı başında ve çalışılması çok  kolay biri. Asla bir diva gibi davranmıyor. Gerçekten çok candan.

ÇEVİRİ: elwiens
Kaynak | RPLife

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder