30 Aralık 2012 Pazar

David Cronenberg Robert'tan Bahsediyor: Onun Kusursuzluğu Beni Çok Şaşırttı

Cosmopolis'in yönetmeni David Cronenberg ETonline'a Robert'ın ortaya çıkarttığı performanstan oldukça etkilendiğinden bahsetti. 

"Beni, her gün yaptığı iyi bir şeyle şaşırttı," diyor Cronenberg. "Film çekerken prova yapmam ve ilk etapta aktörlerin performanslarına yön vermeye çalışmam. Ortaya neler çıkaracaklarını görmek isterim. Eğer bir problem görürsem işte o zaman performanslarına müdahale ederim, dürterim ve biraz değişiklik yaparım. Bu bahsettiklerimin çok azını Rob'a uyguladım."

"O şu anda size kesinlikle 'Ne yaptığımın farkında değildim,' derdi. " diyor Robert'ın performansı hakkında. "Sanırım ne kadar iyi olduğunu fark etmiyor... Kendi kendini şaşırıyor ama onun kusursuzluğu asıl beni çok şaşırtıyor. Gerçekten kusursuzdu. Yani düşünsenize çekimlerin sonuna doğru sahneleri tek tekrarla çekiyorduk hatta dürüst olmak gerekirse son sahnenin tamamını. O sahnenin bütününü o ve Paul (Giamatti) ile tek tekrarda çektik. Çok uzun, oldukça duygusal ve detaylı bir sahneydi. İkisi de tek tekrarda bitirdi, gerçekten çok iyiydi... Sonuç olarak çekimleri zamanından beş gün önce bitirdik ve bu da Rob sayesinde oldu."

Cronenberg, Rob'u filmine dahil ettiğinde onun Alacakaranlık'ın yükünün altından kurtulması gerektiğini düşünüyormuş. "Genelde bir aktör için yükünün ne olduğunu tanımlamak lazım, işte o zaman bunun bir sorun olup olmadığını karar verebilirsiniz. Fakat bu fikir hiç hoşuma gitmedi çünkü ben bu adamla sabahın üçünde aynı sette olacağımı, Toronto sokaklarında çekim yapacağımı biliyordum ve diğer her şey konu dışı kalıyordu. Biz sadece filmi üzerinde çalışan iki insandık. Yani onun performansı, şöhreti, şöhretinin olmayışı ya da etken nedenler her neyse onların hepsi bizim konumuzun dışında kalmıştı. Bizim için önemli olan tek şey beraber yaratacağımız şeydi."

"Diğer yandan bir filmi finanse etmek için ağırlığı olan bir başrol oyuncusuna, iyi bir senaryoya ve bunlardan etkilenip filminize destek olacak yatırımcılara ihtiyaç duyarsınız. Fakat her şey bir yana Alacakaranlık konu dışında kaldığında Rob, yatırımcılar için heyecan verici, ilgi çekici ve sürpriz bir seçimdi. Bu işe yaradı ve filmi finanse debildik."

Cronenberg için en önemli şeylerden biri de baş rol oyuncusunun sahneleri kaldırabilecek yetenekte ve karizma sahibi biri olmasıydı. "Araştırmamız çok basitti; istediğimiz yaşta, istediğimiz görünümde ve oyuncunun ekranda nasıl göründüğü üzerineydi. Çünkü karakter filmin neredeyse her sahnesinde yer alıyordu ki bu çok nadir bir durumdur. Tom Cruise'un filmlerinde bile her sahne de Tom Cruise göremezsiniz mesela. Yok eğer her sahnede gösterecekseniz de karizma sahibi birine ihtiyacı duyarsınız. Film boyunca hiç sıkmadan kendini izlettirebilen biri olmalıydı çünkü yapacağım çekimlerde tamamen oyuncunun yüzüne odaklanacaktım."

ÇEVİRİ: elwiens
ETOnline | RPLife

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder