7 Eylül 2013 Cumartesi

David Cronenberg 'Maps to the Stars' Hakkında Konuşuyor


Kanadalı yönetmen David Cronenberg, yeni filmi Maps to the Stars'ın önümüzdeki yıl Cannes Film Festivali'ne seçilmesini umut ediyor. Toronto Film Festivali'nde bulunan yönetmen bu konuda "Bu filmin tam bir Cannes filmi olduğunu düşünüyorum. Gerçekten hoş olurdu," diyor. 

Maps to the Stars Hollywood sistemini sert bir dille eleştiriyor. Yönetmen, pek çok filminin konusu Amerika'da geçtiği halde ilk defa Amerika'da bir film çekme şansı elde etti. "Kanada'da film çekmek her zaman daha ucuz geliyor," diyor ve ayrıca manzaranın da muazzam olduğunu belirtiyor. Dead Zone için "Ontorio tıpkı New England'ı andırıyordu ve History of Violence/Şiddetin Tarihçesi'nin de Idoha'da çekilmesi gerekiyordu. Ama Hollywood çok farklı. Mesela diğer yerlerde palmiye ağaçlarımız yok!" diye açıklıyor.

***

Toronto Film Festivali açılışını (yaptı) yapmaya hazırlanırken, Cronenberg katıldığı basın konferansında yönetmenlik geçmişiyle ilgili bir sergi, Mind Body Change filminden, Cronenberg Projeleri'nden bahsetti. (...)

Tutku ile ilgili bir soruya David Maps to the Stars'ı anlatarak cevap verdi: 

Soru: Filmlerinizde gördüğümüz bir tema var o da tutku ve Mind Body Change projesi de bunu andırıyor, ben de merak ediyorum bu tema ile nereye gidiyorsun?

David: "Şey, sanırım Maps to the Stars'ı beklemeniz gerekiyor."

***

Maps to the Stars çekimleri sırasında yakılan Hollywood ışıklarıyla ilgili:

"Helikopter'den bakınca parlayan bir ışıktan farklı görünmüyor. Işıkların normalde yanmadığını öğrendiğimde çok şaşırdım ama. Eğer Paris'te olsaydı bütün gece boyunca ışıkları yanık olurdu!"

MTTSFilm1 | MTTSFilm2THR | Çeviri: elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder