7 Eylül 2013 Cumartesi

Dior Homme Projesinin Fotoğrafçısı Nan Goldin, Robert'tan Bahsediyor


Turkuaz rengi suyun üzerinde bir beden yüzüyor, hala çok genç görünen bir adamın yüzü görünüyor. Ham ve güçlü bir ışık hassas teninden yansıyor. Bu Nan Goldin'in işi. Eğer bu aykırı ünlü model olmasaydı bu resim  -ya da resimlerdeki- Amerikalı fotoğrafçının daha önceki işlerine katkı sağlamazdı. Her neyse bahsettiğimiz model Robert Pattinson, kendisi aslında Nan Goldin'in seçkin isimlerden biri değil.

Dior'un organize ettiği bu projenin öncesinde fotoğrafçı Alacakaranlık'ın kahramanıyla tanışmamıştı. Hiç şüphesiz daha önce onun hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Ama kimyaları uyuşmuş olacak ki kendisi şunları söylüyor: "Daha önce onun vampir filmlerini izlememiştim çünkü benim tarzım filmler değildi. Benim ilgimi çeken şey onun kişiliği. Robert çok iyi, çok sevimli biri ve gitar çalmayı çok seviyor. Müzik onun doğasında var belki sinemadan bile fazla." 

Fotoğrafçı çektiği temada genç bir adamın erdemini yansıtmak istemiş: "Brooklyn Müzesi'nde sergilenen, 1928'de Luigi Lucioni tarafından yapılan Paul Cadmus portresinden yola çıkmaya karar verdik. Kahverengi saçlar, mavi gözler, Robert'ta o genç adamı yansıtan bir şey vardı." New York'ta yapılan çekimler sırasında yüzlerce hayran çekim mekanının etrafında bekliyordu ama fotoğrafçı bunları hatırlamıyor: "Kimseyi görmedim, ama sanırım bundan bahsedildiğini duydum."

Robert Pattinson bir ünlü konumunda değil, tıpkı kendisininde fazlasıyla yabancı olduğu popüler kültürün kahramanı rolünde olmadığı gibi. Nan Goldin, çalıştığı her modele yaptığı gibi Robert Pattinson'da da bazı şeyleri açığa çıkarıyor: gençlik, seksi bir vücut ve kişinin kaderine yapılan vurgu.

Fotoğrafçının Londra'daki stüdyosunda dolu bir kutu var. Dior tarafından montajlanan "Robert Pattinson" isimli sınırlı sayıdaki bu gizemli şey Kasım ayında sanat galerilerinde satışa sunulacak. Proje hakkında ise "Bu projede konusunda çok mutluyum," diyor.

imagebam.com
Paul Cadmus portresi

Makalede kullanılan Dior resimleri

imagebam.com imagebam.com imagebam.com

Çeviri: elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder