13 Kasım 2011 Pazar

Blue Jean'den 'Şafak Vakti' Özel Bölümü

Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting Free Image Hosting

ALACAKARANLIK EFSANESİ: ŞAFAK VAKTİ -BÖLÜM 1

"BİR YIL NASIL GEÇECEK?" DEDİK, GEÇTİ GİTTİ. "TWİLİGHT"EFSANESİNDE FİNALE YAKLAŞIYORUZ. DÖRDÜNCÜ FİLM "BREAKİNG DAWN"UN İLKBÖLÜMÜ 18 KASIM'DA GÖSTERİMDE. EDWARD VE BELLA'NIN EN ROMANTİK VE EN KARANLIKANLARINA ŞAHİTLİK ETMEYE HAZIR OLUN!

"Dramasız düğün mü olur?"Edward Cullen'ın "Twilight - Breaking Dawn" birinci bölümündeBella'ya söylediği bu söz, şu ara Twitter dünyasında esiyor. Tanıtımfilmlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu arada "Breaking Dawn" tişörtleri de piyasaya sürüldü. Bella'nındüğününde taktığı tokanın bire bir kopyası "merchandise" hesabısatışa sunuldu. Posterler, baskılı bardaklar ve yastık kılıfları hazır. Dünyanınönde gelen aylık sinema, moda ve gençlik dergileri de Kristen, Taylor veRobert'ın aralarında çoktan paylaştılar. Demek ki vakit geldi!"Twilight" serisinin en acayip filmi ile buluşmaya siz de hazırmısınız?

İŞTE KORKU FİLMLERİNİ ARATMAYACAK SAHNE!

"Breaking Dawn" en acayip, enalışılmadık "Twilight" filmi olacak çünkü bu kez gerçek anlamda kangövdeyi götürüyor. Yönetmen Bill Condon, bunun serinin önceki filmleri gibimelodramatik bir yapıya sahip olmadığını söylüyor. Nedeni ise elbette Bella'nındoğum sahnesi. "Doğumu Bella'nın bakış açısından verdik, bu yüzden çok güçlü ve gerçekçi bir sahne. Hiçbir şeyi kırpmadık. Sevişme sahnesini de, doğum sahnesini de çektik ve ikisini de olabildiğince güçlü bir şekilde yansıtmaya çalıştık." diyor yönetmen Condon. Ve özellikle doğum sahnesinin korkufilmlerini aratmayacak türden olduğunu söylüyor. Sanıyoruz ki, kızarkadaşlarının zoruyla sinemaya sürüklenen erkekler ilk kez bir"Twilight" filminden gerçekten zevk alacak.

SENARİST MELİSSA ROSENBERG'DEN FİLME DAİR TÜYOLAR

"Twilight" serisinin senaryo yazarıMelissa Rosenberg "Breaking Dawn"un birinci bölümünü gösterimden önceizleyebilen nadir insanlardan. Geçen ay Facebook'ta düzenlenen özel birsohbette soruları yanıtlayan Rosenberg, "Breaking Dawn"da romantizmindorukta olduğunu müjdeledi Bella & Edward hayranlarına. "Harikaromantik sahneler var. Ciddiyim! Düğün sahnesi çok romantik, balayı ise seksi.Bana güvenin, söylediklerim doğru!" Senarist, en favori sahnesinin hangisiolduğu sorulduğunda ise "Balayı sahnesi" diye cevap veriyor.

Melissa Rosenberg'den biraz da EdwardCullen'a dair tüyo alalım. Senariste göre Edward, en büyük buhranı bu filmdeyaşayacak. "Edward, filmin başında çok mutlu. İstediği oluyor, Bella ileevleniyor. Dünyanın en mutlu vampiri o! Ama sonra karanlık bir sürece giriyor,hem de çok hızlı bir şekilde. Edward'ı hiç böyle görmediniz. Bizler onun gülenve mutlu hâlini seviyoruz. Ama diyeceğimo ki, Edward karanlık ve tehlikeli olduğunda çok daha muhteşem! Bu filmimutlaka izlemeniz gerekiyor."

Edward Cullen & Bella Swan arasındakiromantizmi daha da muhteşem ve inanılır kılan ne mi peki? "Aralarındakikimya inanılmaz, böylesine nadiren rastlanır." diyor senarist ve ikioyuncunun yıllar içinde daha da gelişen ilişkisinin bu kimyayı sağladığınıdüşünüyor. "İşimin en zevkli kısmı bu, yani Robert ve Kristen arasındakiilişkinin gerçek hayatta aldığı yolu izlemek." Sizin anlayacağınız,senarist birtakım kelime oyunlarıyla ve dolambaçlı bir şekilde de olsa ikioyuncunun gerçek hayatta arkadaşlıktan bir adım ötesine geçtiğini ima ediyor.


CEVABI HERKES TARAFINDAN MERAK EDİLENASIL SORU: "TWILIGHT"IN DEVAMI GELİR Mİ?

"Harry Potter" serisi devameder mi diye çok soruldu ancak Daniel Radcliffe, yazarın yeni bir kitaba girişmesi hâlinde Harry Potter rolünüoynamaya devam etmeyebileceğini söyledi. Peki ya "Twilight" içinböyle bir ihtimal var mı dersiniz? Serinin yazarı Stephenie Meyer, şu aravampir kitapları yazmadığını ve Edward & Bella'nın hikâyesinin de zatensona erdiğini söylüyor. Ancak bir umut var, o da "Midnight Sun".Meyer'in yıllar önce kaleme aldığı, hikâyeyi Bella'nın değil de EdwardCullen'ın bakış açısından anlatan bu eser, henüz düzeltmeleri bile yapılmadan,yarım yamalak hâliyle internete düşmüştü. Meyer ise kendi web sitesinden biraçıklama yapmış ve kitabı asla tamamlamayacağını, projeyi komple rafakaldırdığını duyurmuştu. Aradan geçen yıllar, yazarı biraz yumuşatmış gibi.Meyer, fan'lardan hâlâ çok yoğun bir baskı olduğunu ve ileride büyük ihtimalle"Midnight Sun"ı yazıp bitireceğini söylüyor şimdilerde.

İNFO

"Breaking Dawn"un ilk bölümügösterime girmeden hemen önce tüm "Twilight" serisi yeniden beyazperdeye gelecek. Buna bir nevi mini "Twilight" festivali dediyebiliriz. "Twilight" 1 Kasım'da, "New Moon" 8 Kasım'dave "Eclipse" 15 Kasım'da gösterimde olacak. Ama sadece Amerika'da!
Filmin soundtrack albümü de bu ayın ilkhaftası piyasada olacak. Beklenenin aksine albümde bir Evanescence şarkısı yok.Solist Amy Lee, film için seve seve bir şarkı hazırlayacaklarını açıklamıştıancak dedikodulara bakılırsa "Twilight" yetkilileri, Evanescence'dengelen şarkıyı filme uygun bulmamış! Soundtrack'in çıkış şarkısı, Bruno Mars'tan'It Will Rain'.


"BELLA'YI ÇOK SEVİYORUM"(KRISTEN STEWART)

"BREAKING DAWN"DAKİ BELLA SWAN ÜZERİNE "Bella'yı çok seviyorum. Zaten böyle bir rolün üstesindengelebilmek için o karakterin yaptığı her şeye, aldığı her çılgın karara kalpteninanmak zorundasın." diyor Kristen Stewart ve sevmediği bir karakteri aslacanlandırmayacağını söylüyor. En çok da vampir Bella'yı tutuyor. "BreakingDawn" çekimleri esnasında epey bir bocalamış ama sonra Bella'nın herhâline adapte olmayı başarmış. "Filmi ikiye ayırdık ama çekimlerde böylebir ayrım yok. Bütün filmi çektik. Ve sahnelerin çekim sırası yüzünden aslındaepey bir kafam karıştı çünkü bir gün vampir Bella oluyordum, bir başka günBella2nın henüz insan olduğu bir sahnenin çekimleri yapılıyordu!"

KRISTEN 21 YAŞINDA "Yaş günüm,'Breaking Dawn'un bitiş partisiyle aynı güne denk geldi. Yani zaten bir parti veriyorduk ve benim de doğum günü kızıgibi davranmam gerekmiyordu. Bu yüzden süperdi ya zaten!"

BÜYÜK HEDEFLER "Dakota (Fanning) ilekonuşuyorduk geçenlerde. İkimiz de bir gün yönetmenlik yapacağız galiba, bunuçok istiyoruz. Ama ben oyunculuğu da çok seviyorum. Yani oyunculuktan emekliolup yönetmenliğe geçmek gibi bir niyetim yok. Ama yönetmenliği deneyeceğim,orası kesin."


...VE SONUNDA ASLAN KUZUYLA EVLENİR

EDWARD VE BELLA'NIN HİKÂYESİNDE SONAYAKLAŞILIRKEN, FİLMİN İKİ BAŞROL OYUNCUSU ROBERT PATTINSON VE KRISTEN STEWARTİLE YAPILMIŞ EN GÜNCEL RÖPORTAJI BU SAYFALARDAN SİZLERLE BULUŞTURUYORUZ.

Biraz filmden bahsetmenizi istesek?

Robert: Filmin başında Edward ve Bella'yı nihayet normal ve mutlu bir çift olarak görebiliyoruz. İnsanlar yıllardır bunu bekliyordu. Ama her zamanki gibi sonradan işler değişiyor yine.

Kristen: Ben şahsen Bella'nın bu filmdegeçirmiş olduğu fiziksel ve ruhsal değişikliklerden çok memnunum. Başından berisürekli beraber olmayı başarıp başaramayacakları merak konusuydu. Sürekli birengelleri oluyordu. Ancak bu sefer işler tamam, evliler artık :) Bu filmde gerçek bir aile oluyorlar ve aile içi sorunlarla uğraşıyorlar. Edward ve Bella sadece birbirini seven iki insan değil, resmen evli bir çift artık ve gerek duygusal gerekse fiziksel olarak hiç olmadıkları kadar yakınlar. Ayrıca bu filmin,hikâyenin çok sadık bir anlatımı olduğunu düşünüyorum.

Çekimler nasıl geçti?

Kristen: Çekimlerin bir kısmı Kanada'da,bir kısmı da Brezilya'da gerçekleşti. Bu bölümde Bella dönüşüm geçiriyor vebana da vampir makyajı yapılması gerekiyordu. Makyajın yapımı saatler sürüyor. Ama en kötüsü ne biliyor musunuz? Lensler! Robert'la karşılıklı sahnelerde birbirimizi göremeden oynadık resmen :)

Robert: Kristen sette yemek kanalındanbaşka bir şey izlemedi. Makyaj odasında sürekli yemek kanalının açık olduğuküçük bir televizyonu vardı. Bu da onun star kaprisiydi :)

Peki Brezilya'da çekim yapmak nasıldı?

Kristen: Normalde çekimler genelliklesette oluyor. Fakat Brezilya'da gerçek sokaklarda çekim yaptık. Gayetkeyifliydi.

Tüm dünyada tanınmak ve sevilmek nasılhissettiriyor?

Robert: Farklı bir durum. Aslındahissettiklerinin gerçekten “sevgi” olup olmadığı da ayrı bir konu. Fakat; uluslararası bir hayran kitlesine sahip olmanın en ilginç yanı, her ülke insanınınsize ve filme karşı farklı farklı davranışlar sergilemesi. Söz gelimi; Brezilya’daçekim yaparken insanlar sürekli fotoğraf sızdırma derdindeydi. Setten kareler,oyuncuların fotoğrafları… Ancak, Amerika ve Kanada’daki hayranlar direktbizimle uğraşıyorlardı. Sette birçok ilginç olay yaşadık. Komikti :)

Seri, “Şafak Vakti” ile gerçekten bitiyormu?

Kristen: Biz de tam bilmiyoruz; çünkübuna karar verecek olan kişi, kitapların yazarı Stephenie Meyer. Ancakbildiğimiz kadarıyla “Şafak Vakti” en azından Edward ve Bella’nın hikâyesininsonu. Stephenie belki kitaplardaki başka karakterlerle ilgili ayrı kitaplaryazabilir. Hatta bir tane var bile: “The Short Second Life of Bree Tanner”. (“Tutulma”dakiyeni dönüşüm geçirmiş bir vampir olarak karşımıza çıkan yan karakterlerdenbiriyle ilgili olan roman “Bree Tanner’ın İkinci Hayatı” adı ile Türkçe olarakda yayımlandı.) Ama beyaz perdeye taşınıp taşınmayacağı ile ilgili bilgimiz yokhenüz.

Tüm “Alacakaranlık” filmleri içinde, engizli çektiğiniz sahne hangisiydi?

Kristen: Kesinlikle “Şafak Vakti”ndekidüğün sahnesiydi. Sette çalışanların cep telefonlarına bile el konmuştu.Çalışanlar bu konuda şikayet edip duruyordu. Fakat sürekli bunun bizim için nekadar hassas bir konu olduğunu, gelinliğin fotoğrafı internete sızarsa herşeyin mahvolacağını anlatmaya çalışıyorduk. Çekimler dışında Volturipeleriniyle dolaşıyordum sette. Çok komikti :)

Kristen, evlilik, balayı, hamilelikderken “Şafak Vakti” senin için oldukça duygusal bir serüven oldu. Tüm bunlarkişisel olarak seni nasıl etkiledi?

Kristen: Bu filmleri çekmeye dört yılönce başladık ve dört yıldır kendimi bu bölümdeki değişikliklere hazırlamayaçalıştım diyebilirim. Seri, bir fantastik-kurgu olmasına rağmen evlilik, balayıve hamilelik aslında gerçek hayattan kesitler. Aylar süren çekimlerden sonraben de tüm bunları gerçekten yaşamış gibi hissediyorum elbette.

Filmdeki favori sahneleriniz hangileri?

Kristen: Ben düğünde Charlie (babası) ileolan sahneyi çok seviyorum. Bir de bebeğimiz Renesmee ile olan bazı sahnelerçok keyifliydi.

Robert: Benim favorim doğum sahnesi.Oldukça cesur bir sahne. Özellikle genç izleyiciler için çok çarpıcı olacağıkanısındayım. Bir de Jacob’ın mühürlenme sahnesi gayet iyiydi.

Kristen: Doğum sahnesinde benim için çeşitli çizimler hazırlandı.

Robert: Bu çok olağan. Kitabı okuyanherkes bunu biliyordur, o sahneyi normal bir şekilde çekmenin yolu yoktu. Bella’nınyaptığı normal bir doğum değil. Yarı insan yarı vampir bir bebek doğuruyor vebu bebeği normal bir bebekten daha büyük olarak, daha kısa sürede doğuruyor.Bebek öyle bir yaratık ki, anne karnındaki gelişimi sırasında Bella’nınkaburgalarını kırıyor. Doğumu da sıra dışı oluyor elbette.

Peki, çekerken gerildiğiniz ya daheyecanlandığınız sahneler oldu mu?

Robert: Ben şahsen üstsüz olduğum her sahnede gergindim. Kitapta Edward’ın vücuduyla ilgili o kadar çok bölüm vardıki, neredeyse üç sayfadan biri bununla ilgiliydi.

Kristen: En azından utandığını itiraf edebiliyorsun, bu da bir şeydir :)

Çektiğiniz en ilginç sahne hangisiydi?

Kristen: Benim Renesmee’yi oynayan çocuklarla olan sahnelerim çok ilginçti. Söz konusu karakter normal bir çocuk olmadığı (yarı insan yarı vampir olduğu) için onu oynayan çocuklar neredeyse benden büyüktü ve onları tutmakta veya taşımakta zorlanıyordum.

Robert: Özellikle Bella’nın bebeğiherkesle tanıştırdığı sahne müthişti. Çocuk insan evladı değil ki, Chucky Renesmee! :)

Son olarak… Robert, çılgın hayranlarınlanasıl başa çıkıyorsun? Hiç rahatsız olmuyor musun?

Robert: Hayır, rahatsız olduğumsöylenemez. Şöyle ki; bence rahatsız olmanız için sürekli bunu düşünüyor olmanız,bunu çok takıyor olmanız lazım. Demek istediğim; ne kadar çok sevildiğinizidüşündükçe çılgın hayranlardan korkarsınız tabii. Ama ben bunu kendi kendimirahatsız edecek şekilde düşünüp durmuyorum.


ANILARIMIZI TAZELEYELİM Mİ?

18 KASIM’DA VİZYONA GİRECEK OLAN “ŞAFAKVAKTİ” İÇİN GÜN SAYMAYA DEVAM EDERKEN SİZE BUGÜNE KADARKİ HİKÂYEYİ HATIRLATIPANILARINIZI TAZELEMEK İSTEDİK…

“Twilight” efsanesi ilk kez Kasım 2008’deizleyici ile buluştu. Stephenie Meyer’ın aynı isimli roman serisinden uyarlananyapımın ilk filminin kazandığı dünya çapındaki başarı, başrol oyuncularının dadaha sonra dile getirdiği gibi, büyük “sürpriz” olmuştu. Kristen Stewart’ın “Benmini, bağımsız bir film yaptık sanmıştım.” Şeklindeki meşhur lafına artık espridiye gülüp geçiyoruz, zira milyonlar satan ve üstelik vampirlerin kol gezdiğibir filmin hangi akla hizmet bağımsız bir yapım olduğunu düşünmüşler, hâlâanlayamıyoruz! :)

Yönetmen Seçimleri

“Twilight” serisinin tüm filmlerindefarklı bir yönetmen görev aldı. Gençliğin dilinden anlayan Catherine Hardwicke,ilk film için çok isabetli bir seçimdi. Kristen Stewart, Bella Swan karakteriiçin zaten Hardwicke’in ilk seçimiydi. Robert Pattinson da Kristen &Catherine iş birliğiyle “Twilight”a dahil edildi denebilir. Bugünkü büyük aşkıntemellerini Catherine Hardwicke attı desek yeridir! Hardwicke’in ikinci “Twilight”filmi “New Moon”da da yönetmenlik yapması planlanmıştı ancak Hardwicke hembiraz ara vermek istediğinden hem de sırada başka bir projesi olduğu için “NewMoon”da görev alamadı.

Yeni Ay – New Moon

Serinin ikinci filmi “New Moon”, İngiliz yönetmen Chris Weitz’e teslim edildi ve Kasım 2009’da gösterime girdi. Bu kez karşımızda aksiyonu bol, daha karanlık ve görsel efektlerden çokça faydalananbir film vardı. Görsel efektlere başvurulmasının temel sebebi, seriye kurt familyasının giriş yapmasıydı elbette. Taylor Lautner’ın canlandırdığı Jacob Black karakteri, ilk kez bu filmde kurt adama dönüştü. “New Moon”un üzerine çöken karanlığın asıl sebebi ise hikâye anlatıcımız ve serinin as karakteri olanBella Swan’ın mutsuzluğa ve umutsuzluğa kapılmasıydı. Edward onu terk etmiştive Bella için artık nefes alıp vermenin bir anlamı kalmamıştı. Hem oyuncular hem de yönetmen, kitaptaki melankoliyi filme çok başarılı bir şekilde aktarmayı başardı. (Bella’nın, odasının camının önünde oturup dışarıyı izlerken aylarıngeçtiği, mevsimlerin ilerlediği sahneyi hatırlayalım!) “New Moon”, Robert Pattinson’ın yüzünü en az gösterdiği bölümdü ayrıca.

Tutulma – Eclipse

Serinin üçüncü filmi “Eclipse” 2010’da,Haziran sonunda gösterime girdi. Yönetmen bu kez David Slade’di. Burada da ilkiki filme oranla daha çok aksiyona şahit olduk. Edward’ın, sevgilisini (vampirJames) öldürmesi üzerine intikam yemini eden ve Bella’yı öldürerek ona aynıacıyı yaşatmayı isteyen vampir Victoria’nın etrafında dönen “Eclipse”de “yenidoğan” vampirlerle Cullen ailesi ve kurt tayfasının mücadelesi yer aldı. Ama “Eclipse”asıl olarak Bella’nın seçimleri üzerineydi. Her ne kadar Edward’a aşık olsa daJacob Black ile bir hayat geçirme fikrine de sıcak bakmaya başlıyordu Bella.Jacob ile birlikte olursa ölmesi, vampir olması ve sevdiği her şeyi geridebırakması gerekmeyecekti. Jacob ona daha “sıcak” bir gelecek vaat ediyordu.Bella’nın seçimini kimden yana yaptığını söylemeye gerek yok sanıyoruz :)

KStewartFansTR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder