23 Kasım 2011 Çarşamba

David Cronenberg MTV'ye Robert Hakkında Konuştu


MTV'den Josh Horrowitz'e konuşan Cronenberg, Edward Cullen olarak dünyaca tanınan Pattinson'ı filme seçmenin anormal bir oyuncu seçimi olmadığını söylüyor.

Cronenberg bunun için, "İlk önce işin temelinden başlarsınız. Kaç yaşında? Nasıl görünüyor? Karakter çok mu ahmak? Yakışıklı ve şeytani mi? Bir entellektüel mi? Bütün bunları ve o oyuncunun karakter için ihtiyacınız olanı en iyi yansıtacak kişi olup  olmadığını düşünürsünürsünüz," diyor.

Cronenberg'in bir ara ana karakter Eric Parker için muhtemel adaylar listesi vardı. Filme kaynak bulmak için oyuncu profilleri oluşturmak önemlidir. Cronenberg, Pattinson gibi birini seçmenin filmin yapım aşamasında ona kolaylık sağladığını söylüyor.

Pattinson'ın projeye olan ilgisine şahit olduktan ve çekim takvimini de ayarladıktan sonra bu Cronenberg için başrol oyuncusunu bulmuş olduğunu anlamına geliyordu. "Aslında onun aradığım kişi olduğunu hissettim. Tekrar diyorum bu bir sezgi. Onun filmlerini izledim, Alacakaranlık hayranlarının dahi bilmediği Little Ashes'ı bile. Belki Remember Me'yi izlemiş olabilirler, emin değilim."

Cronenberg'in, Pattinson'ın Alacakaranlık şöhreti hakkında bazı itirafları oluyor, "Bunun farkında değilmişim gibi yapamam. Bu onun için çok farklı bir adım, kendisi de bunun biraz korkutucu olduğunu dile getiriyor," Korkutucu kısmın, bu projeyi değerli yapacak unsur olacağı konusunda ekleme yapıyor, "Korkutucu bir şey çünkü Robert daha önce bir filmi bu şekilde tek başına sırtlanmamıştı. Her sahne ve çekim onun üzerine kurulu haliyle bu da onun için korkutucu. Ama bir aktör için korku iyi bir şeydir. Sıkıcı olmak istemezsiniz ya da çok cüretkar."

Şüpheleri kenara bırakıp seçimini hızlıca yapan Cronenberg, filmi izlemeye gidecek olan herkesin aklındaki soruyu dile getiriyor, "'Alacakaranlık'taki oğlan oyunculuk yapabiliyor muymuş?' Gerçekten o muhteşem, ses getirecek biri. Gerçekten bakın o büyük bir oyuncu. Filmde bu çok net görülüyor. Belkilik bir performans değil. Net bir performans." 

YouTube | MTV

Not: Alıntı yaparken sizin dediğiniz gibi "kopyala-yapıştır" yapmayıp düzgünce linkle birlikte kaynak veriniz lütfen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder