15 Temmuz 2012 Pazar

Comic-Con 2012 'Şafak Vakti - Bölüm 2' Paneli Soru-Cevap Bölümü


Panelden gelen videoları buradan izleyebilirsiniz.

Çevirmenden not: İki transkrip birarada. Diyaloglar birbirine eklendi.

Bu hafta trajik bir şekilde hayatını kaybeden Gisela Gagliardi’nin hatırlanması için özel bir an.
Taylor Lautner, Rob Pattinson ve Kristen Stewart sahnedeler, herkes çığlık çığlığa.

Mackenzie Foy ilk kez Comic-Con sahnesinde. Stephenie Meyer de ona eşlik ediyor ve Bill Condon’un özel mesajı yayınlanıyor. Onun katılamama sebebi Londra’da filmin müzikleriyle uğraşması. Film ilk yedi dakikasını göstermek üzereler. Vay canına!

Birinci klip

***Spoiler***
Birinci filmin bittiği yerden başlıyoruz. Bella gözlerini açıyor ve her şeyi görmeye başlıyor. Duvardaki çatlaklar, havadaki kir, Edward. Önce onun eline sonra kendi eline bakıyor. Yüzüğü fark ediyor ve ona sarılmak üzere hareket ediyor. Bella düşündüğünden çok daha güçlü ve Edward acıdan yüzünü ekşitiyor. “Şimdi incitme sırası sende,” diyor. Edward Bella’ya güzel olduğunu söylüyor ve onu aynaya götürüyor. Bella yeni gözlerine bakıyor. Kızını görmek istiyor ama Edward güç kazanmak için avlanmaya gitmeleri gerektiğini söylüyor. Burda ormandaki koşuşlarına geçiyoruz. Süper hızlı hareket ediyorlar ama dünya onların yanında yavaş kalıyor ve onların gözünden görebiliyoruz. Tekrardan Bella her şeyi görüyor. Çiçeklerin açmasını, ağ ören bir örümceği. Örümcek Adam?


Bella, şelalenin üzerinden atlıyor. Edward ona dinlemesini söylüyor. Bella, baykuşları duyuyor. Bir sincap. Ve sonunda bir ceylan. Ceylanı öldürmek için harekete geçiyor ama birden bire dağda elini kesen bir yürüyüşcüyü fark ediyor. Bella kendini kontrol edemeden hızını arttırıyor ve saldırı için kayaları tırmanıyor. Edward Bella’yı engelleyerek yürüyüşcüye zarar vermesini engelliyor. Bella’ya onun gayet iyi gittiğini, tecrübeli vampirlerin bile insan kanına karşı koymakta zorlandıklarını söylüyor. Bella sinirleniyor ama kendini durdurup tekrardan ormanlığa dönüyor. Tekrardan ceylanın peşinden gitmeye karar verip onun peşine düşüyor. Tam saldıracağı sırada bir dağ aslanı ortaya çıkıyor.
Aslanın üstüne atlayıp onu yakalıyor ve onu paramparça ediyor. Aslanın canını alarak ceylanın serbert kalmasına müsade ediyor. Edward ve Bella eve geri dönüyorlar. Onları karşılamaya Jacob geliyor. Jacob, Bella’ya gözlerinin tuhaf göründüğünü söylüyör. Jacob, bebekten bahsediyor ve Bella “Ne zamandan beri Renesmee’yi önemser oldun?” diyor.
Edward ve Jacob birbilerine tuhaf bakışlar atıyorlar. Bella Jacob’ı kokluyor ve sonunda herkesin neden bahsettiğini anladığını söylüyor: onun leş gibi koktuğunu. Jacob gülümsüyor ve onlara güzel bir çift olduklarını söylüyor.
***Spoiler***

Stephenie keşke bu alkışları Bill Condon da duysaydı diyor.
Bir fan “Kristen çok güzelsin,” diye bağırıyor. Kristen teşekkür ediyor.
Robert’a birinci ve ikinci bölümdeki karakterini nasıl ele aldığı soruluyor. “Dört filmdir Bella onu şaşırtıyor ama bu filmde daha da şaşırmış durumda.”
Şimdi Taylor konuşuyor. “İnanılmaz etkileyiciydi. Harika bir iş çıkardı.”
Mackenzie konuşuyor. Kristen onun herkesten çok daha cool olduğunu söylüyor.

İkinci klip

***Spoiler***
Sıradaki klip Bella’nın Cullen’lardan insan gibi davranmayı öğrenmek için ders aldığı sahne. Bella’nın gözlerinde özel bir lens var ama ne süper hızla hareket edebiliyor ne de gücünü gösterebiliyor. Bella’yı sandalyeye oturtmaya çalışıyorlar ama o çok dik oturuyor. “İnsanlar öyle yapmaz,” diyerek, dakikada en az üç kez gözlerini kırpmasını hatırlatıyorlar. Bella deniyor ama çabası çok zorlama gözüküyor. Jacob, “Harika,” diyor, “Çizgi film karakteri için.”
***Spoiler***

-İlk fan sorusu: "Comic Con'a bir fan olarak gelseydiniz hangi kötü karakter gibi giyinirdiniz?"

Kristen: "Pamuk Prenses'ten Kötü Kraliçe!"

Rob seyircileri kastederek “Sizlerden biri gibi giyinirdim,” diyerek ekliyor “Belki Zod.”

-Bir sonraki soru Stephenie Meyer’e Midnight Sun’ın film ya da kitap olma ihtimalini üzerine.
Stephenie, kitabı Robert yazmalı diyor. Vampir dünyasından biraz uzak durmak istediğini söylüyor.

Kristen en cool vampirin Bella olduğunu düşündüğü söylüyor.

-Favori sahneleri soruluyor. Kristen "Brazilya kesinlikle çok güzeldi. Ama düğünüm çok daha güzeldi. " diyor ve samimi olduğunu ekliyor.

Robert Brezilya’daki çekimlerin inanılmaz olduğundan bahsediyor. Kristen ekliyor, “Rob biraz Portekizce öğrendi.”

-Küçük bir kız Kristen'a vampir olmaktan hoşlanıp hoşlanmadığını soruyor, Kristen da tıpkı Christmas'ı beklemek gibiydi diyor. Ayrıca küçük kıza "Çok sevimlisin dostum!" diyor.

-Eğer Şafak Vakti’ndeki karakteriniz Alacakaranlıktaki karakterine akıl verecek olsa bu ne olurdu?

Rob gelen alkışa şaşırarak “Uçkuruna sahip çık,” derdim diyor.

-Bu sefer genel olarak Şafak Vakti filmlerinde favori sahneleri soruluyor.

Kristen ilk av sahnesinin ve ayrıca vampir olarak ormanda olduğu her sahnenin favorisi olduğunu söylüyor.

Taylor Jacob'ın Renesmee'a mühürlendiğini Bella'ya anlattığı sahneyi çok sevmiş. Kristen bunun üzerine bu sahnede Taylor'ı oradan oraya fırlatacağını hayal ettiğini, fakat tam tersine filmde küçük bir olay olduğunu söylüyor. Bunun yerine Bill Condon Bella’yı daha şiddetli bağırttırmış.
Mackenzie kurt Jacob’a binmeyi sevdiğini söylüyor. Bir diş kaybettiğini söylüyor. “Artık büyük kız dişim var.”

-Kristen Twilight'ın sona ermesi hakkında: "Bu çok hüzün verici, özellikle de şu anda. Ağlamak üzereyim... Bu dünyanın içinde çok uzun süre vakit geçirdik." Ayrıca Kristen bu durumun hem acı hem de tatlı bir yanı olduğunu ve bu kelimeyi (bittersweet) bir daha duymak istemediğini söylüyor.

Taylor şekle girmek için genellikle spor yaptığını ve film çektikleri zamanki kadar olmasa da vücut çalıştığını söylüyor.

Sürpriz konuklar geliyor. Sahnede bir sürü oyuncu var. Nerdeyse tüm vampire klanı burda. Tüm sahne dolmuş durumda. Yirmi tane oldular ve hala gelmeye devam ediyorlar. Şimdi programı kapatıyorlar ve panel sona eriyor.

Çeviri: zerone

1 yorum: