17 Haziran 2012 Pazar

CTS News Röportajı



"Kitabı en yakın arkadaşıma ve aileme gönderdim."

"Ailem kesinlikle kitabı yanlış algıladı," diyor sırıtarak. En yakın arkadaşı ise Don Dellilo'nun kitabını Cronenberg'in nasıl olup da senaryolaştırdığı konusuna şaşırarak "Bu kesinlikle imkânsız," demiş.

Pattinson'ın kariyeri riskli bir şekilde yol alıyor ama kariyerini doğru düzgün bir filmle kanıtlama fırsatı verecek olan Cronenberg'le çalışma şansını kaçırmıyor.

"Senaryo kitaptan biraz farklı bir dile sahip."

"Kitap kısa ama okunması kolay değil. Senaryo ise hızlıca okunabilecek yüksek bir enerjiye sahip. Buradan yola çıkarak karakterimi yüksek bir enerjiyle ele almam gerektiğini düşündüm."

Eric Packer'ı kolay bir şekilde tanımlamak gerekirse Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in soğuk ve delirmiş hali diyebiliriz. Ama Pattinson'a göre asıl kilit noktası karakterin doğru, özgün ses tonunu bulmakmış.

"Brokerların tavırlarını inceledim ama bu tamamen farklı bir şeydi."

"Eric için mesele para ve açgözlülük meselesi değil. Bir şey için kendini kanıtlamak zorunda hissetmiyor. Brokerların pek çoğu kendini sürekli tehlikede hissediyor. İşte bu da o inanılmaz enerjinin çıkış noktası oluyor."

"Çoğu kez sadece ses tonu hakkında düşünüyordum. En önemli şey o tondu. Çünkü repliklerin ritmi kitapta da senaryoda da çok özgündü."


Pattinson bu yeni rolünün hakkını en iyi şekilde vermek için Amerikalı politikacı Howard Dean ve seri katil Jeffrey Dahmer'ın ses kayıtlarını incelemiş.

***

Cronenberg'in Cosmopolis'i çekmesinin kilit noktası olarak gördüğü şey ise Pattinson'ın DeLillo'nun edebiyatından hissettiği huzursuzluk olmuş.

"Oyuncu seçimleri konusunda düşünmemeye çalıştım. Bir oyuncuyu anlamak ve onun karakteri ne şekle sokacağını düşünmek istemedim. İlk önceliğim karakter olsun istedim." diyor Cronenberg.

Yine de Pattinson'ı başrole seçerken belirli kriterleri göz önünde bulundurmayı ihmal etmemiş.

"Karakterin kaç yaşında olduğunu ve oyuncunun New York aksanı kullanıp kullanamayacağını göz önünde bulundurmalıydım. Çünkü pek çok Amerikalı bile bir New York'lu gibi konuşamıyor."

 ***

Canada AM'den film eleştirmeni Richard Crouse'a göre Pattinson o güzel yüzünde kendine güvenin hiç bir işaretini taşımadan bu meydan okumanın altından çok iyi bir şekilde çıkıyor.

Crouse CTVNews'e: "Bence Pattinson bu filmle muhteşem bir iş çıkarmış," diyor.

"Sanmıyorum ki içimizden biri Cosmopolis Colin Farrell'a daha iyi olurdu ya da daha kötü olurdu diyebilsin. Ama sinemaseverler Farrell'ın özel hayatı hakkında çok fazla bilgi sahibi. Onu çöküşe geçmiş bir figür olarak ele alıyorlar. Ve bence bu durum seyircilerin Packer'ın kişiliğini ele alış şeklini oldukça etkilerdi."

"Cosmopolis oyununu çok iyi oynayan bir yönetmenin elinden çıkmış büyüleyici bir film."

"İzlemesi kolay bir film değil ama tabii bu izleyici kitlesine de bağlı bir durum. Çok dikkat gerektiren bir film ama maalesef günümüz izleyicisinde bu özellik yok. Yine de bu durum Alacakaranlık hayranlarını yıldırmayacaktır."

"Hepsi Pattinson'ı izlemeye gelecek ama çok büyük bir sürprizle karşılaşacaklar."

ÇEVİRİ: elwiens
Kaynak | Youtube | RPLife

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder