25 Ekim 2012 Perşembe

15 a 20 Dergisi Röportajı (Ekim 2012)

Edward bu son filmde sence değişti mi?

Şafak Vakti - Bölüm 2'de her zamankinden daha sakin, fakat Bella vampir olduktan sonra onun da dengesi şaşıyor. Her şey yeniden başa dönüyor. Bella'yı daha önce hiç anlayamamıştı ve şimdi Bella onunla eşit düzeyde ama buna rağmen hala onu çözemiyor. Bella artık ondan daha güçlü ve kesinlikle tahmin edilemez biri. Edward onu deşifre etmeye çalışıyor ve bu da onu bir nevi daha genç ve heyecanlı gösteriyor.

Bir erkek için kendinden daha güçlü bir kadınla tanışmak nasıl bir şey?

Genel anlamda mı? (gülüyor)

Evet, ekranda ve gerçek hayatta. Bu konuda senin deneyimlerin nelerdir?

Herkes güçlü olabilir, bu sadece kim olduğunuza göre değişir. Mesela ben çok basit şeylere tepki gösteririm çünkü biraz hassas biriyim ve kimseyi gücendirmek istemem. Fakat düşüncelerini açıkça söylemekten korkmayan ve çevresindekilerin ne düşüneceğini umursamayan insanları da her zaman ilginç bulmuşumdur.

Senin gibi hassas biri için bulunduğu konumu korumak zor olmalı?

Kim olduğunuzu biliyorsanız eğer zor değil. Çoğu zaman fazla hassas olmak işleri kolaylaştırır, çünkü o zaman düşüncelerinizin daha çok farkında olursunuz.

Dört yıl önce, ilk filmin çıktığı zamanlar hakkında hiç düşünüyor musun?

Evet, bazen. Hala gencim ve hayatımı idame ettirmeye çalışıyorum, yani geriye dönüp düşünecek pek bir şey yok. Ama bazen sanki biri beni raydan çıkmış bir trene koymuş ve ben de nihayet o treni rayına sokmayı başarmışım gibi hissediyorum. Yani olanları kabul etmek ve onunla başa çıkmak zor.


Alacakaranlık aşka bakış açını değiştirdi mi? Sence bu değişebilir bir şey mi?

Bunun üzerine gerçekten hiç düşünmedim. Ama sanırım çok bir şey değişmedi. Yani demek istediğim aşka bakış açısı değişmez. Siz kafanızda bir karar verirsiniz ve bu da aşık olduğunuz kişiye göre değişir.

Kristen'a bir vampiri canlandırma konusunda tüyolar verdin mi?

O kendini gayet iyi idare edebiliyor.

Filmdeki en favori sahnen hangisiydi?

Acayip komik bulduğum bir diyalog var. Taylor ve elementleri kontrol edebilen bir vampir olan Benjamin adlı karakterin arasında geçiyor. Benjamin ateşi kontrol ediyor ve Taylor ona dönüp: "Gece boyunca böyle bununla oynayacak mısın yoksa gücünü kullanacak mısın?" (kahkahakar) ama adamı görmelisin, inanılmaz komik (gülmeye devam ediyor).

Bu bizim Robert'ı sevme nedenimiz. O gülmeyi ve kahkaha atmayı seviyor. İşte bu yüzden biz Team Edward'ız.


ÇEVİRİ: elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder