29 Ekim 2012 Pazartesi

Robert, Kristen ve Stephenie Meyer'ın Gold Stars Dergisi Röportajı (Ekim 2012)

Alacakaranlık'ın sona eriyor olması nasıl hissettiriyor?

Kristen Stewart: Oldukça garip. Neredeyse bir daha hiç görüşemeyeceğimiz pek çok insan var, sanki liseden mezun olmak gibi. Bu macera çok güzeldi ama bizi yenilikler bekliyor, muhtemelen daha büyük yenilikler.

Stephenie Meyer: Sadece fanların ilk dört filmi sevdikleri gibi serinin sonunu da seveceklerini umut ediyorum. Ben kişisel olarak en çok Bella'nın vampir olarak nasıl görüneceğini  merak ediyorum. Çünkü Kristen harikaydı ve sahneler çok hoştu.

KS: Ben de bunun için sabırsızlanıyorum. Alacakaranlık'ın vampirleri gerçekten sıradışılar. Dönüşüm geçirdikten sonra daha da yükseliyoruz, insan olarak zaten belirli yeteneklerimiz var ve dönüştükten sonra bunlar kendini göstermeye başlıyor.

Robert Pattinson: Ben gerçekten mutluyum, bittiği için değil ama sona yaklaştığımız için. İlk filmi çektiğimiz zamanı hatırlıyorum; herkes filmin başarısız olacağını ve devam filmlerini çekemeyeceğimizi düşünüp stres yapıyordu. Fakat filmin popülaritesi arttı ve hayranların seriye olan ilgisi hiç bir zaman azalmadı, dört filmin ardından bile. Çok sıradışı bir deneyim yaşadık ve bu deneyimin bir parçası olduğum için çok mutluyum.

En çok neyi özleyeceksiniz?

KS: Muhtemelen fanları, aşırı tutkulular ve bunca yıl boyunca desteklerini hiç eksiltmediler. Toplum tarafından bu kadar coşkuyla benimsenen sadece birkaç film var. Böyle bir fenomeni yaşamak muhteşem bir duygu.

Seri boyunca en çok sevdiğiniz şey neydi?

SM: Kristen, Rob, Taylor ve Mackenzie ve diğer bütün oyuncuların karakterlerime hayat vermesi.

KS: Karakterim Bella'yı ve yaşadığı süreci çok seviyorum. Serideki en cool kız o.

Edward ve Bella'nın ilişkisi son filmde köklü bir değişim geçirdi, bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

RP: Edward en başından beri Bella'nın davranışları karşısında hep hayrete düşüyor! Şimdi Bella vampir oldu diye daha da mı şaşırması lazım? Hiç sanmıyorum. Aralarındaki en büyük değişim artık ikisinin de eşit olması, sürekli onu korumaya çalışması gerekmeyecek çünkü Bella artık ölümsüz biri. Tabii bir de bu işin diğer yanı var; Bella bir yenidoğan ve eğer kendini kontrol edemezse insanları öldürebilir. Edward'ın ona yardım etmesi, kendi gibi bir vampir nasıl olmalı öğretmesi lazım. Bir çift olarak artık çok daha yakınlar çünkü sonsuza kadar beraber olacaklarını biliyorlar... Yani, tabii eğer Volturi buna izin verirse.

KS: Bella ve Edward artık gerçek bir çifti. Bella'nın dönüşümü ilişkilerini daha da özel kılıyor, hatta evlilikten bile özel. Ve Renesmee'nin varlığı bu ilişkiyi daha da kuvvetlendiriyor. Artık ebeveynler ve kızları çok çabuk büyüyor, onlar da görevlerini çabucak yerine getirmek zorundalar.

SM: Edward ve Bella kızlarını çok seviyor ama diğerleri bu konuda temkinliler. Bu yaklaşım onların Renesmee'ye bakışını da etkiliyor. O melek yüzün ardında gizli bir canavar mı yarattılar?

ÇEVİRİ: elwiens
Taramalar | Fransızca'dan İngilizce'ye çeviren: ItsOkToBeYou

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder