4 Haziran 2014 Çarşamba

L'Hebd'Hollywood Video Röportajı + Çeviri

Robert'la ilgili bölüm 8:55'de başlıyor, röportaj ise 10:00'da.


Filmi izlerken daha önce bir yerde okuduğum bir söz geldi aklıma, diyordu ki insanlar insanlıklarını kaybettiğinde dünyanın sonu gelecektir. Sence filmde anlatılmak istenen de bu mu?

Robert: Evet, sanırım. Galiba bir de... biraz umudun anlatıldığını düşünüyorum. İnsanlar umutlarını yitirmişler, her karakterde durum aynı. Yaşadıkları ortam bu, dünyanın o şekilde harap olduğu da eklenirse... Film ya ekonomik bir çöküşü anlatıyor ya da dünyanın iliğinin kurutulduğunu. İnsanların gidecek hiçbir yeri yok. Onları izledikçe umut olmadan nasıl yaşarız diye düşünüyor insan. Yaşamak için bir nedenimiz var mı? Film tam olarak bunu mu anlatıyor bilemiyorum ama bence herkes kendine bir alt metin bulacaktır.

Alacakaranlık'tan sonra kariyerindeki seçimler çok hoşuma gidiyor. Biliyorum ki sinemayı seviyorsun, bunun hakkında daha önce konuşmuştuk. Bu film ya da bir Cronenberg filmi, seçimlerine bakıldığında, bu içindeki sinema aşkını işine yansıtma şeklin mi?

Robert: Evet, yani Cosmopolis'ten sonra şunu anladım ki eğer iyi yönetmenlerle çalışırsan asla pişman olmazsın. Sonuç ne olursa olsun yaşadığınız deneyimler muhteşem oluyor.

Blogumuz adına çeviriyi yapan: elwiens
Kaynak linki belirtilmediği sürece blogumuzdan çeviri alınması kesinlikle yasaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder