4 Mayıs 2012 Cuma

Robert Yeni Fimi 'Mission: Blacklist' Hakkında Konuşuyor

Robert Pattinson iki-üç hafta içerisinde Cosmopolis'in Cannes'da görücüye çıkmasıyla birlikte herkesi şaşırtacağına inandığımız kişi. Ama o sadece Cosmopolis'e takılıp kalmamış, Alacakaranlık'tan sonra yetişkin filmleri kariyerine bir adım daha atarak 2008 yılında çektiği Johnny Mad Dog'la oldukça ses getiren yönetmen Jean-Stéphane Sauvaire'ın yeni filmi Mission: Blacklist ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

2003 yılının Aralık ayında Saddam Hüseyin'i yakalama operasyonuna liderlik eden askeri muhaberat Eric Maddox'ın kitabından uyarlanacak olan gerilim filminin senaryousunu 'Kardeşler Takımı'nın senaristi Erik Jendersen yazıyor. Çekimlerin sonbaharda yapılması planlanıyor.


"Çok yakında Irak'a kefiş yapmaya gideceğiz."

"Jean-Stephane Sauvaire normalde profesyonel oyuncularla çalışmaz, bu yüzden rolü alma konusunda çok umutlu değilidim. Ama bir kaç defa buluştuk ve çok iyi anlaştık. Sauvaire film çekmenin heyecanlı yanlarını biliyor.  Garip aslında, bu bir savaş filmi ama sadece Maddox tarafından yapılan askeri sorgulamaları konu ediyor. Dil ve onun yaratabileceği engeller filmin en önemli parçalar. Filmin ana konusu Eric Maddox'ın gerçek hikayesine odaklı. Ki yakında Irak'a yapacağımız keşif yolculuğunda kendisi de yer alacak. "

Robert devam ediyor: "Jean-Stephane şaşırtıcı biri. İnsanlarla anlaşma konusunda özel bir yeteneği var. Mesela ortada hiç bir neden yokken Irak Kültür Bakanı'yla zaman geçirmiş. Ayrıca eskiden Saddam Hüseyin'in ekibinde yer alan bir adamla tanışmış ve şu anda çok yakınlar. Ona 'Bu adamla nasıl tanıştın?' diye sorduğumda 'Paris'teki bir barda tanıştığını' söyledi."


"Johnny Mad Dog inanılmaz kaliteli bir yapım, sinema tarzından ödün vermeden belgesel ruhunu yakalamış. Jean-Stephane'la Mission: Blacklist'te çalışmak için sabırsızlanıyorum çünkü bu çok manyak bir film olacak."


çeviri: elwiens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder