3 Mayıs 2012 Perşembe

Robert'ın Yeni Film Projesi: "Mission: Blacklist"

Robert Pattinson Saddam'ın Peşinde


Oyuncu, Mission: Blacklist isimli askeri gerilim projesinde...

Son olarak Aşkın Büyüsü (Water for Elephants) ve Aşkım Benim (Bel Ami) gibi dramlarda izlediğimiz Robert Pattinson, bu sefer aksiyonun tavan yapacağı bir projeyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Alacakaranlık (Twilight) serisinin yıldızı, yönetmenliğini Jean-Stéphane Sauvaire'nin yapacağı Mission: Blacklist isimli askeri gerilim projesinin kadrosuna katıldı.

Film, Eric Maddox'un Mission: Blacklist #1 isimli kurgusal olmayan kitabından sinemaya taşınacak. Kitap, devrik lider Saddam Hüseyin'in yakalanması sırasında yaşanan olayları bizzat operasyona katılan yazarın ağzından aktarıyor.

Projenin senaryosu Band of Brothers'un da yazarı olan Erik Jendresen tarafından uyarlandı. İlgi çekici konusu ve kadrosundaki yıldız isim de düşünüldüğünde Mission: Blacklist önümüzdeki Cannes Film Festivali'nde kolaylıkla alıcı bulacağa benziyor.


__________________________________________

Jean-Stephane Sauvaire yöneteceği psikolojik gerilim filmi, Davin Seay ile askeri sorgulayıcı Eric Maddox tarafından kaleme alınan romandan uyarlanacak. Filmin uluslararası satış ve dağıtım şirketi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Cannes Film Festivalinde belirlenecek. Filmin yönetmeni Sauvaire'nin son filmi ''Johnny Mad Dog/Kuduz Köpek Johnny'' 2008 yılında Oscar'a aday olmuş aynı zamanda Cannes Film Festivalinde "Umut Ödülü" nü (Hope Award) almıştır. Ayrıca filmin kitaptan uyarlamasını "Band of Brothers" dizisinin bir dönem yapımcılığını ve senaristliğine de yapmış olan Erik Jendresen tarafından yapılacak.

Kitabın konusuysa kısaca şöyle; 2003 yılında Saddam Hüseyin rejiminin yakılmasının ardından Amerikan ordusunun yeni eğitilmiş sorgulama uzmanı Çavuş Eric Maddox'ın (Robert Pattinson) görev yeri olarak Irak, Tikrit'e atanıp, ordunun kara listesinde yer alan Saddam Hüseyin ve önemli direnişçilerin aranmasında ve yakalanmasında görev alan gerçek bir yaşam öyküsünü anlatmaktadır. Son görev gününde büyük bir sabır gerektiren istihbarat çalışması sonucunda bir mahkumu sorgulaması sırasında Saddam Hüseyin'in saklandığı yeri tespit etmeyi başarmış, psikolojik ve gerilim dolu bir başyapıt. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder