22 Mayıs 2014 Perşembe

David Michôd 'The Rover'da Yaratmaya Çalıştığı Dünyayı Anlatıyor


Filmini Cannes'a götürmek her yönetmenin hayalidir. The Rover'ın bu başarıyı elde etmesinin sebebi sence nedir?

David Michôd: Umuyorum ki daha önce görmedikleri türde bir film yaptığım içindir - gerilim dolu ve sıradışı - ve tabii bu başarının bir diğer sebebi de Guy ve Rob'un sergilediği müthiş performanslardı.

The Rover'ın apokaliptik bir film olmadığını, maden zengini bir 3. dünya ülkesine dönüşen Avutralya'yı anlattığını belirtmiştin. Bunu biraz daha açıklayabilir misin?

David Michôd: Filmin dünyasının yaşanan bir felaket sonrasında vahşileşen bir ırkı anlatıyormuş gibi hissedilmesini istemedim. Tam tersine, günümüz dünyasının muhtemel gidişatının gerçekçi ve korkutucu sonuçlarını anlatmak istedim; ekonomik ve ekolojik çöküşün ardından aç gözlülük ve sömürünün baş gösterdiği giderek küçülen, maden zengini bir 3. dünya ülkesi haline gelen Avustralya. Altyapı, toprak ve ekonomi hala varlığını koruyor fakat filmdeki dünyanın tehlikeli ve ön görülemeyen durumları karşısında insanların kanatları kırık ve savunmasızlar.


Animal Kingdom'ı izlemiş ve çok seven izleyicilere bu filmi nasıl açıklardın; "...den daha farklı", "...den esinlenmiş" ya da "David Michôd'ın dokunduğu belli oluyor"?

David Michôd: Sanırım Animal Kingdom'ı yapan adamın elinden çıktığını hissettirecek. The Rover daha ince bir anlatıma ve çok daha güzel bir görselliğe sahip ama bir nevi Animal Kingdom gibi bu da insanların anlamsız dünyayı anlamaya çalışma çabalarının yarattığı korku ve üzüntüyü konu ediyor.


Blogumuz adına çeviriyi yapan: elwiens
Kaynak linki belirtilmediği sürece blogumuzdan çeviri alınması kesinlikle yasaktır.
Kaynak | TheRoverFilm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder