29 Kasım 2012 Perşembe

'Şafak Vakti - Bölüm 2' Tanıtımları


~Diğerleri~

'Şafak Vakti - Bölüm 2' Yapım Notları
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Türkiye Box Office Listesinde 1. Sırada! 
Mackenzie Foy Kristen ve Robert Hakkında Konuşuyor
'Şafak Vakti - Bölüm 2' B-Roll Set Videoları
'Şafak Vakti - Bölüm 2'den Yeni Bir Set Videosu
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Yeni Bir Edward&Bella Resmi
Şafak Vakti - Bölüm ''den Yeni Kamera Arkası Görüntüleri + HQ Bir Resim

'Şafak Vakti - Bölüm 2'den Yeni Bir Resim'Şafak Vakti - Bölüm 2'den Yeni Resimler + Eski Resimlerin Kaliteli Versiyonları
Mackenzie Foy Robert ve Kristen Hakkında Konuşuyor
*YENİ* Şafak Vakti - Bölüm 1 ve 2'nin Koreografı Robert ve Kristen Hakkında Konuşuyor
*YENİ* 'Şafak Vakti - Bölüm 2' Fransa DVD/Blu Ray Detayları + ABD DVD Çıkış Tarihi


~Yazılı Röportajlar~



-Prömiyerlerden Fan Resimleri-

'Şafak Vakti - Bölüm 2' Prömiyerlerinden Fan Resimleri -1
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Prömiyerlerinden Fan Resimleri -2
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Prömiyerlerinden Fan Resimleri -3
   
-Berlin- 

'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Basın Konferansı (Resimler + Konferans Notları)
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Prömiyerinden Resimler
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Prömiyerinden Videolar
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Prömiyeri Sonrasından Resimler
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Prömiyerinden Resimler -2
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Prömiyerinden Resimler -3
 'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Prömiyerinden Video Röportajları: Julie the Movie Girl, Movie Pilot ve ITN
Alman Bild Dergisi Röportajı + Yeni Kristen&Robert Resmi
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Basın Konferansından Fan Resimleri
Berlin Prömiyerinden ATV Röportajı - (Robert Kristen Hakkında Konuşuyor + Berlin Prömiyerinden Ufak Bir Röportaj) - Robert, Kristen'ın Los Angeles ve Londra prömiyerlerindeki kıyafetlerinden bahsediyor: "Bir kadın o kadar seksi olamaz, yani bu imkansız." Robert, Kristen'ın Berlin prömiyerindeki kıyafetinden bahsediyor: "Harika görünüyor! Evet, o çok güzel."
*YENİ* 'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Basın Konferansı ve Prömiyerinden Fan Resimleri
*YENİ* 'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Prömiyerinden Pro7 Videosu + Robert Kristen'dan Bahsediyor


*YENİ* 'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Prömiyerinden Yeni HQ Resimler
*YENİ* 'Şafak Vakti - Bölüm 2' Berlin Basın Konferansı ve Prömiyerinden HD Videolar



 ~Röportajlar~

Mädchen - (...) Baba rolünü oynamanın keyifli olduğundan, çocuklarla çalışmaktan hoşlandığından çünkü onların etraflarında olan bitenden haberdar olmadıklarından söz ediyor. (...)
VIP.de -  (...) Bir daha yapmayacağın için mutlu olduğun bir şeyler var mı? Lens takmamak ya da kırmızı dudaklı dolaşmamak gibi? sorusu üzerine günde üç defa tıraş olmayacağı için mutluluk duyduğunu çünkü acayip sinir bozucu bir şey olduğunu ve 26 yaşında birinin 17 yaşında görünmeye çalışmasının berbat bir şey olduğunu söylüyor. (...)
Bravo (...) Setten aldığın bir şeyler oldu mu sorusuna, son filmde Aro'nun kulladığı meşaleyi almaya çalıştığını fakat onu gören yetkililerin buna izin vermediğini söylüyor. (...)
Pro7En sonunda nihayet biraz yetişkin hissettiğinden, farklı rollerde oynamaktan, hayatı boyunca yaşadığı yalnızlık hissinden sonra hayranları ilgisinin hoş olduğundan, baba rolünü oynamanın onda baba olma isteği yaratmadığından bahsediyor. 'Ama bir gün çocuğum, bir varisim olsun isterim' diyor.
ATV - (Robert Kristen Hakkında Konuşuyor + Berlin Prömiyerinden Ufak Bir Röportaj) - Robert, Kristen'ın Los Angeles ve Londra prömiyerlerindeki kıyafetlerinden bahsediyor: "Bir kadın o kadar seksi olamaz, yani bu imkansız." Robert, Kristen'ın Berlin prömiyerindeki kıyafetinden bahsediyor: "Harika görünüyor! Evet, o çok güzel."
*YENİ* Bild.de ve RTL 


-Madrid-

'Şafak Vakti - Bölüm 2' Madrid Basın Konferansından Resimler ve Videolar Günceleme: Konferans notları eklendi
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Madrid Prömiyerinden Resimler
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Madrid Prömiyerinden Videolar
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Madrid Prömiyerinden Resimler -2
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Madrid Prömiyeri Sonrasından Resimler
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Madrid Prömiyerinden Videolar -2
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Madrid Prömiyerinde Video Röportajları: Europa Press ve Terra
*YENİ* 'Şafak Vakti - Bölüm 2' Madrid Prömiyerinden Yeni HQ Resimler
*YENİ* 'Şafak Vakti - Bölüm 2' Madrid ve Londra Prömiyerlerinden ET Kanada Röportajları


Robert, Kristen ve Taylor'ın Katıldığı El Hormiguero Programı
'El Hormiguero' Programından Resimler
El Hormiguero Programından Yeni HQ Resimler 
El Hormiguero Programından Yeni HQ Resimler 


-Londra-

~Resimler~


~Videolar~

Daybreak Röportajı - Serinin sona erişinden ve hayranlarla nasıl baş ettiğinden bahsediyor. Güncelleme (26 Kasım): Alttaki röportajdan farklı olan kısım 2:38'de başlıyor.
Robert, yeşil takım elbisesinin içine kırmızı gömlek giymek istediğinden fakat menajerinin 'Noel ağacına benziyorsun' sözünden sonra halinin farkına vardığından bahsediyor. Muhabirin 'seni James Bon olarak görmek isterim' sözünden sonra yeni James Bon filminden söz ediyorlar.
Hey U Guys - Renesmee'den, onunla piyano çaldıkları sahneden, Mackenzie'den ve Edward&Bella'nın ilişkisinden bahsediyor.
Orange UK - Alacakaranlık'ın başarısından, Edward'ın baba oluşundan, son çekim gününden ve yeniden yapılan çekimlerden bahsediyor.
Film Club - Serinin başarısı, en çok özleyeceği şey, Edward'ı oynamsaydı eğer filmleri sevip sevmeyeceği ve sahip omak istediği bir güç hakkında konuşuyor.
Film 2012 - Şafak Vakti - Bölim 1 ve Bölüm 2'yi aynı anda çekmekten bahsediyor. Güncelleme: Yeni bir video eklendi (en üstte) Robert, Bella, Renesmee ve Alacakaranlık deneyimlerinden söz ediyor.
ITN - Rob, sevişme sahnelerinden, 4 yaşındaki piyano üstadı bir çocukla çalışmaktan ve James Bond'dan bahsediyor.
BBC Radio 1  - Mackenzie'den, kız çocuklarının sürekli 'annem her şeyin en iyisini bilir' tavrından ve bu yüzden kendini aptal gibi hissedişinden, kızı olursa ona kendi adını vereceğinden ve röportajlarda sürekli yalan söylediğinden bahsediyor.
This Morning (Robert, Kristen ve Taylor) - Rob, sevişme sahnelerinden, ŞV-B2'den ve paraşütle atlamadan bahsediyor. Ayrıca röportajın sonunda muhabirin onlara sürpriz hediyeleri oluyor. 
Magic FM (Robert, Kristen ve Taylor) - Alacakaranlık çekimlerindeki en utandırıcı andan ve iç çamaşırı satın alırken paparazzilere yakalanmaktan söz ediyor ve boxer mı? slip mi? sorusuna cevap veriyor. Kendisine David ya da Frank gibi sıradan bir takma isim istediğinden. Artık RPattz ismini duymak istemediğinden bahsediyor.
Entertainment.ie - Film çekimlerinin üzerinden uzun bir süre geçtiği için Edward'a çoktan veda ettiğini, Kristen'la yaptığı Alacakaranlık deneme çekimlerini dün gibi hatırladığını, prömiyerlerdeki hayranların çok çılgın olduğunu ve sebepsiz yere çığlık atışlarını anlamadığını söylüyor.(...)
Lovefilmİki filmi bir arada çekmenin tuhaflığından, öğleden önce insan Bella - öğleden sonra vampir Bella'nın yarattığı gariplikten, Kristen'ı vampir olarak görmenin heyecan verici olduğundan, savaş sahnelerinin uzunluğundan ve süpriz anlarından bahsediyor. (...)
Ireland AM -  (...) Son filmde Bella'nın dönüşümüyle oyunculuk performanslarının da değiştiğinden, bir süper kahramanı canlandırmanın zorluğundan ve gelecekte müzik yapmak istediğinden söz ediyor.
T4 - Şafak Vakti - Bölüm 2'nin hikayesini anlatıyor; Jacob'ın küçük kızlarına aşık olduğunu ve eğer gerçek hayatta böyle bir şey olsaydı onu öldüreceğini söylüyor. Filmin garipliklerinden söz ediyor.
Moviejuice (Robert, Kristen ve Taylor) - Renesmee'nin doğumunu Volturi'nin nasıl yanlış anladığını anlatmaya çalışıyor (pek beceremiyor ama :) ) ve çıkan savaşta neler olduğundan bahsediyor.
NME - Alacakaranlık'la beraber sanki hızlı bir trene binmiş gibi hissettiği, o trenin artık yavaşlamaya başladığını, her şeyin farkına yeni yeni vardığını ve geçen beş yılın çok garip olduğunu söylüyor. (...)
FilmBeat - (...) kitap okurlarına uyarlama filmleri sevdirmenin zorluğundan söz ediyor. (...)
Empire - (...) Ergenliğinden bu yana topladığı DVD koleksiyonundaki yönetmenlerle çalışmayı hedeflediğinden bahsediyor. (...)
MTV UK Röportajı + Çeviri

~Etkinlikler~



-Los Angeles-

~Dünya Prömiyeri~


'Şafak Vakti - Bölüm 2' Dünya Prömiyerinden Röportajlar -1: The Telegraph, Zoominuk, Metro World News ve ET
Kristen ve Robert'ın Los Angeles Times Röportajı
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Prömiyerinden Video Röportajları -2: Clevver TV, Screenslam, Yahoo, People ve AP
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Prömiyerinden E!Online Röportajı + Çeviri
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Prömiyerinden MTV Röportajı + Çeviri
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Prömiyerinden Video Röportajları -3: Access Hollywood, Generic Soundbites, OtRC, BOBp TV, Extra TV ve Dirt TV
Robert 'Şafak Vakti - Bölüm 2' Prömiyerinde Giydiği Takım Elbiseyi Kendisi Tasarlamış
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Prömiyerinden Resimler -2
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Los Angeles Prömiyerinden Video Röportajları -4: Today (Avustralya) ve LA Times 
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Los Angeles Prömiyerinden Video Röportajları -5: Ellen ve Twilight Blogs

~Video Röportajları~

ET Röportajı (Robert, Kristen ve Taylor) 
Access Hollywood - Robert seriyi tek bir kelimeyle tarif ediyor ve serinin sona ermesinin nasıl hissettirdiğinden, korkularından ve Mackenzie'nin küfür kavanozuna hiç para vermek zorunda kalmadığından bahsediyor.
Black Tree TV - Robert, ilk filmde neredeyse kovuluşundan, serideki favori anından, son çektikleri sahneden ve en çok izlediği filmlerden bahsediyor.
E!New - Kristen olmasaydı seride yer alamayacağından, Amerika'da ilk işi olan Alacakaranlık'ın onu bir adım ileriye götürüşünden, ilk filmde karakteri yüzünden dikkatli olduğu hareketlerinin son filmde çok daha farklı oluşundan, vampir seksinden ve paparazzilerden bahsediyor. Güncelleme: Röportajdan yeni bir bölüm eklendi.
The Insider - Tehlikeli şeyler yapmaktan, Irak'ta yapmayı planladıkları Mission: Blacklist'in çekimlerinden ve The Rover'dan bahsediyor.
Extra TV - Vampir olmanın kötü yanından, favori filmi One Flew Over the Cuckoo's Nest (Guguk Kuşu)'u yüzlerce kez izlediğinden, son zamanlarda diline dolanan Micheal Jackson'ın 'Pretty Young Thing' şarkısından, iyi bir dansı olmak istediğinden, sevişme sahnelerinden ve Cadılar Bayramı'ını çok büyüten biri olmayışından söz ediyor. Güncelleme: Sokağa çıktığında farkedilmemek için her şeyini vereceğinden söz ediyor.
Yahoo Movies (Çeviri + Kristen, Robert'tan söz ediyor) - Beş yıl öncesine geri dönüp kendine ne gibi tavsiyeler vereceğinden söz ediyor. Güncelleme: Röportajdan yeni bir bölüm eklendi
Reelz (Robert, Kristen ve Taylor) - Robert, filmdeki sevişme sahneleri hakkında konuşuyor. 
Clevver TV - Alacakaranlık'taki ilk öpüşme sahnesinden, o sahnenin çekimlerinde Catherine Hardwicke'in heyecanından, son filmdeki sevişme sahnesinden ve One Direction'dan bahsediyor. 
Jake Hamilton (Robert, Kristen ve Taylor) - Robert, ilk Alacakaranlık basın görüşmelerinde kendine ne söyleyeceğinden, torunlarına Alacakaranlık hakkında ne anlatacağından, en çok yanlış anlaşıldığı konudan ve son filmin ardından olacaklardan söz ediyor. 
HitFix - Alacakaranlık'ın, Edward'ın ve 'bundan sonra ne yaparım' düşüncesinin henüz nostaljik hissetirmediğinden söz ediyor. 
Chris Van Vliet (Robert, Kristen ve Taylor) - Alacakaranlık'ın, Edward'ın ve 'bundan sonra ne yaparım' düşüncesinin henüz nostaljik hissetirmediğinden söz ediyor. 
Showbiz411 (Robert, Kristen ve Taylor) - Robert, Alacakaranlık Serisi'nin bitişinden söz ediyor. 
Talking Pictures TV Yapımcı olmak için bazı şeyleri bir araya getirmeye çalıştığını, saçlarını taramak gibi bir fobisi olduğunu ve bunu babasına borçlu olduğunu, Edward'a hoşçakal dediğini ve 2012'de çok meşgul olacağını söylüyor.
Jeanne Wolf's Hollywood - Kristen'ı aksiyon sahnelerine odaklandığında ciddiye almadığından, çocuklarıyla beraber Edward ve Bella'nın ilişkisinin nasıl değiştiğinden söz ediyor ve sonsuza kadar vampir olarak anılmamayı umuyor.
M6 (Fransa) (Video Röportajı + Çeviri) - "Pek çok insan filmi görünce 'hikayeyi değiştirmişler!' diyecek ama buna rağmen umuyorum ki sevecekler." Güncelleme (1 Aralık): (Röportajdan yeni bir bölüm eklendi.) Robert Şafak Vakti - Bölüm 2'nin sonu hakkında konuşuyor.
Today (Avustralya) [Şafak Vakti - Bölüm 2 ekibi] - Robert, Kristen'ın nihayet bir vampiri canlandırışından ve Edward&Bella'nın kızları Renesmee'yi oynayan Mackenzie Foy'dan bahsediyor.
Sunrise (Avustralya) [Robert, Kristen ve Taylor] - Robert, Alacakaranlık'ın sonundan bahsediyor.
The Hot Hits (Avustralya) [Robert, Kristen ve Taylor] - İlk başlarda Edward'la bağ kuramadığını ama daha sonra onun 'tehlikeli görünme' fikrini sevdiğini çünkü daha gençken kendisinin de böyle düşündüğünü anlatıyor.
'Ten News' (Avustralya) [Robert ve Kristen] - Alacakaranlık'ın bitişi hakkında sorulan sorulardan sıkıldığı konusunda espri yapıyor, Kristen'ın da lensler konusunda şikayet ettiğinden, vampir sevişme sahnesini çekmenin kolay olduğundan ve Avustralya'da çekilecek olan yeni filmi 'The Rover'dan bahsediyor.
Screenslam - Son filmin galasında neler hissedeceğinden, son sahnenin çekimlerinden ve sevdiği filmlerin yönetmenleriyle çalışmaktan söz ediyor. Güncelleme: Röportajdan yeni bir bölüm eklendi.
VH1 (+Çeviri) - Anthony Mackie'nin Robert'la golf oynadıklarını söylemesi üzerine muhabir Robert'a bunun gerçek olup olmadığını soruyor: "Bunun nereden çıktığını anlamıyorum! (gülüyor) Ve bir başka röportajda daha onun bunları söylediğini gördüm ve 'Bu ne şimdi?' dedim. Gerçekten çok güzel şaka yapıyor. Yani onunla golf oynamak isterdim ama hayır oynamadım. Ben farketmeden yapıldaysa bilemem tabii. Ki bu mümkün." Güncelleme: Röportajdan yeni bir bölüm eklendi, Robert baba olmaktan ve kendi babsından söz ediyor.
Tribute Movies - Şafak Vakti - Bölüm 2'yi izlemek için galayı beklediğini orada fanlarla birlikte izleyeceğini söylüyor. Alacakaranlık'ın en unutulmaz anlarından, oyuncu arkadaşlarıyla arasındaki bağdan, Kristen'ın vampir yorumundan bahsediyor ve fanlara hoş bir mesaj gönderiyor. 
Assocation Press (Robert, Kristen, Taylor ve Kellan Lutz) Robert, Alacakaranlık Serisi hakkında son defa konuşuyor olmaktan ve Şafak Vakti - Bölüm 2'de en çok neyi beğendiğinden bahsediyor. 
Fox5 Vegas (Robert, Kristen ve Michael Sheen) - Robert, insanların ünlü olduktan sonra nasıl sapıttıklarından bahsediyor, Michael Sheen ise Robert ve Kristen'ın şöhreti hakkında konuşuyor. 
Moviefeuds Robert, baba rolünü canlandırmaktan, çocuklarla çalışmaktan, savaş sahnesinin çekimlerinden, Bill Condon'la çalışmaktan, ilk filmin çekimlerinden ve favori sahnesinden bahsediyor. 
MTV After Hours - 'Şafak Vakti - Bölüm 2' oyuncularıyla evet/hayır oyunu. Güncelleme: Röportajın çevirisi eklendi.
eTalk  (Robert, Kristen ve Taylor) - Robert, Alacakaranlık serisine veda edişinden, seriden önce hiç bir Amerikan filminde oynamadığından ve Hollywood'da yaşamanın çılgınca olduğundan bahsediyor. Robert ve Kristen hayatlarında onları anlayacak kişilerin olmasının hoş bir şey oluşundan bahsediyorlar. 
ET Kanada -  Edward'tan ve Bella'nın vampire dönüşümünden sonra değişen şeylerden bahsediyor.
MySpace (Robert ve Şafak Vakti ekibi) - Robert ve filmin oyuncuları "Sence kim...?" oyunu oynuyorlar.
On The Red Carpet - Şavak Vakti - Bölüm 2'yi henüz izlemediğinden, çekimleri bile hatırlamadığından, Bill Condon'ın hikayeyi çok iyi anladığından, sevişme sahnesi ve savaş sahnelerinden, ilk filmin teknik harcamalarından, onlar için ilk ile son film arasında teknik açıdan farkı olmadığından, (uyarı: filmin sonuna dair ipuçları veriyor) ve sıradaki filmlerinden bahsediyor.
Hollywood.com - Şafak Vakti - Bölüm 1 ve Bölüm 2'deki  sevişme sahnelerinden, bazı sahnelerin nasıl çekileceğine dair sağladığı katkıdan ötürü gururlanışından ve vampir olmanın iyi yanlarından bahsediyor.
MTV Rough Cut -  İlk filmin çekimlerinden bahsediyor:  "Çekimlerin daha ilk gününde neredeyse kalça kasımı yırtıyordum sonra günün tamamı bir fizyoterapistin kalçama masaj yapmasıyla geçti." Gittiği Prince konserinde müzisyenle tanışıp tanışmadığı hakkında: "Tanışmadım ve buna sinir oldum ama konser muhteşemdi." The Rover hakkında: "Bu işe başladığımdan beri okuduğum en iyi beş senaryodan biri The Rover senaryosuydu." 
Allociné (Robert ve Kristen) - Robert, Alacakaranlık'la 'Şafak Vakti - Bölüm 2'yi birbiriyle kıyaslıyor.
Startalk (Filipinler) (Robert ve film ekibi) - Robert, Kristen'la tekrar birlikte çalışmak istediğini, filmleri finanse etme gücü olan yalnızca belli başlı oyuncular olduğunu ve Kristen'ın gücünün bu oyunculardan 10 kat daha fazla olduğunu söylüyor. Film çekimleri ya da tatil için Filipinler'e gitmenin hoş olacağından bahsediyor.
TVN (Polonya) - Robert, röportaja başlamadan önce elektronik sigarasıyla yakalanıyor. Water for Elephants filminde Polonyalı bir genci canlandırdığı için Lehçe birkaç kemile söylemesi isteniyor, kelimeleri hatırlamaya çalışıyor ama onu bile yanlış hatırlıyor. Çocuk oyuncularla çalışmaktan söz ediyor ve Edward'ın kendini herkesin gördüğü gibi mükemmel ve güzel görmediğini söylüyor. Ve ayrıca sevişme sahnelerinden ve ünlü olmaktan bahsediyor.
RTL (Belçika) -  Serinin senin düşündüğünden daha büyük olduğunu ilk ne zaman anladın? Rob: İlk filmde anladım. San Diego'da düzenlenen Comic Con paneline katıldığımızda hayranların delirdiğini görmüş ve o an ikinci filmin de yapılacağını anlamıştım. Sahne arkasında insanlar çığlık atıyordu, kendi kendime "Neler oluyor, bu durum sahneye çıktığımızda ne hal alacak? Sahne yerle bir mi olacak acaba?" dedim.
Cinescape -  Önümüzdeki yıl çekeceği 6 yeni film projesi olduğundan bahsediyor. The Rover'dan, Carey Mulligan'la çekeceği karanlık komedi Hold On To Me'den ve Cronenberg'in çekeceği Maps to the Stars'da Rachel Weisz ile çalışacağından söz ediyor.
Scoop with Raya - Alacakaranlık'ın hayatını değiştirmesinden, seriye veda edişinden ve yeni projeleri, The Rover, Hold On To Me, Queen of the Desert ve Maps to the Stars'dan bahsediyor.
RTL Radio (Fransa) + Çeviri - Rob: Alacakaranlık'ın hikayesiyle bizim hayatımızı bir birine kıyaslamak, uydurmak gazetelere/dergilere çok kolay geldi. Sanki 'Ah, bakın onlarda Edward ve Bella gibi aşıklar' gibi düşündüler. Çok basit bir yaklaşım, belki zamanla değişir ama bilemiyorum. Her şey ağır gelmeye başladığında kontrolü kaybediyorsunuz ve ardından her şeyi geriye döndürme çabasına giriyorsunuz. Tabii bu zaman alıyor, içgüdülerinizi dinlemeniz ve sınırlarınızı belirlemeniz gerek. Fakat pek çok insanın ve paranın dahil olduğu bir düzende bunu gerçekleştirmek çok zor. 
Windy City Life Serinin devamı etme ihtimalinden, konu hakkındaki fikirlerinden, vampirlerin neden iyi baba olduğundan, çocuklarla çalışmaktan ve bir kaç çocuğa vaftiz babalık yaptığından söz ediyor. 
Coming Soon (Robert, Kristen ve Taylor) -  Robert, Alacakaranlık'ta özleyip/özlemeyeceği şeylerden ve Edward'ın geçirdiği değişimden bahsediyor. 
Canal 13 (Arjantin) (Robert ve Kristen)  Robert, son filmdeki sevgi mesajından ve mutlu sondan söz ediyor ve gerçek hayatta da mutlu sonlar olabileceğine inandığını söylüyor. Güncelleme (1 Aralık): (Röportajın tamamı eklendi.) Birbirlerinin Bella ve Edward rolleri için mükemmel olduğunu söylüyorlar. Muhabir Kristen hikaye için ideal prenses miydi diye soruyor Rob da evet, bence o mükemmel biri diyor ve Kristen'ın çok özel bir karakteri olduğunu, oynadığı rollere de bu yanını aktardığını, bu açıdan diğer aktrislerden çok farklı olduğunu ve Bella'ya çok şey kattığını söylüyor.
Popcorn Biz (Robert ve film ekibi) Eğer bir Alacakaranlık yıllığı olsaydı Taylor ne ödülü alırdı? Robert: En çok meme gösteren tip (most nipple).
Euronews (Türkçe Dublajlı) -Robert, Kristen ve Taylor- 
Korean TV (Robert, Kristen ve Taylor) - Favori sahnesinden ve oyuncu olmaktan bahsediyor.
AMC Theaters - Edward, Şafak Vakti - Bölüm 2 ve serinin sonu hakkında konuşuyor.
Fandango (Robert ve film ekibi)Robert, Mackenzie Foy ile çalışmaktan söz ediyor.
Movie Tickets (Robert ve film ekibi) - Bella'nın her zaman Edward'ı koruyup, kurtardğından, Renesmee'den ve son çekim gününden bahsediyor.
My Fox Detroit - Beş yıl öncesine dönse kendine ne gibi tavsiyeler vereceğinden, Alacakaranlık'ın hayatını nasıl değiştirdiğinden ve son filmden bahsediyor.
IGN (Robert, Kristen ve Taylor) - İlk başlarda Edward'ın karanlık yanını ortaya çıkarmak istediğinden fakat buna izin verilmediğinden ve Edward'ın yapabileceği şeyleri hayranlardan öğrendiğinden bahsediyor.
Manny the Movie GuySon çekimlerden, vampir Bella'dan ve daha pek çok şeyden söz ediyor. 
Family.ca Oyunculuktan, sürekli kendini eleştirmesinden ve Alacakaranlık'ın hayatını ne yönde değiştirdiğinden bahsediyor.
GO (Robert, Kristen ve Taylor) - Rob, Taylor ve Kristen kimin daha iyi Lego inşa ettiğinden, daha iyi başkan olabileceğinden ve kimin daha iyi bebek bakıcılığı yapabileceğinden bahsediyorlar.
iVillage - Robert, romantik ve Edward gibi olmaya çalıştığından, Kristen'ın iyi şarkı söyleyip, gitar ve trampet çaldığından ve Taylor'ın iyi bir dansçı olduğundan söz ediyor. Ayrıca Bella, Edward'ı değil de Jacob'ı seçseydi ne olurdu sorusuna cevap veriyor.
Monsieur Hollywood - Alacakaranlık'ın sona erişiyle hayatının nasıl olacağını bilmediği için heyecanlı olduğunu, geçen Mayıs'ta katıldığı Cannes Film Festivali'nde bulunuşunun muhteşem hisettirdiğini, bazen kendini Google arattığını ve sadece yumurta pişirebildiğini söylüyor. 
Today OnlineTaylor hakkında bilmediğimiz bir şey: Deri ceketlerini kategorize ediyor. Kristen hakkında kimsenin bilmediği bir şey: (bu sorunun çok sorulduğunu her defasında farklı ve komik bir şey bulmaya çalıştığını söylüyor) Gittiği her şehirden şekerleme alıyor.
Rotten Tomatoes (Robert ve Kristen) - Sevişme sahnelerinden, sahnenin çekimlerinde giydiği tangadan, son çekim gününde ağlamadığından ve onlara elma şekeri hediye edildiğinden (çok ucuz bir hediyeymiş :) ) bahsediyor.
Telemundo - O mu? Bu mu? oyunu oynuyor.
Alicia Malone (Robert, Kristen ve Taylor) - Alacakaranlık hayranlarından bahsediyor.
Rusty Gatenby (Robert, Kristen ve Taylor) - Uzun bir süre Alacakaranlık filmlerinde rol almanın yarattığı ruh halinden, ilk filmden bu yana çok fazla değişmediğinden, ilk zamanlar neyin içinde olduğunu ve ne yaptığını pek bilmediğinden ve bu duyguyu hala yaşadığından söz ediyor.
CBS San Francisco -  Hızlı soru-cevap kısmı: Gecenin bir yarısı sana gelsem ve buzdolabını açsam ne bulurum? -Bir kavanoz Jalapeno turşusu. Çünkü kimse onu kullanmıyor. Sana evi hatırlatan bir şey (yemek olarak)? -Taco, annem çok güzel yapıyor.  Son yemeğinde yanında kim olsun isterden ve ne yerdin? -Pizza Hut'tan bir pizza. Ve yanımda Tanrı ile Şeytan'ın olmasını isterdim.
Depelicula - İkinci filmin çekimlerinde Edward'ın Balla'yı bırakıp gitmesinden önce ona 'seni seviyorum' demesini istediğini, bunu Kristen'la da konuştuğunu ve ona da anlamlı geldiğini söylüyor. Çalıştığı bebek/çocuk oyunculardan bahsediyor, bebeklerle çalışmayı sevdiğini fakat içlerinden bir tanesinin onu hiç sevmediğini söylüyor. (...)
IMDb  - (...) Sinemada ilk izlediğin ve animasyon olmayan film neydi?' sorusuna hafızanın hiç iyi olmadığını ve neredeyse 12 yaşından önce hiç sinemeya gitmediğini fakat 'vayyy' dediği ilk filmin Mars Attacks! olduğunu ve şaka yollu ailesinin onu neden sinemaya götürmediğini anlamadığını söylüyor. 'Bu seriden ya da herhangi bir filmden en sevdiği replik?' sorusuna Taylor'ın filmdeki yeni vampirleriden biri olan ve elementleri kontrol ederek ateşle oyunlar oynayan Benjamin'e "Ateşle oynamaya devam mı edeceksin yoksa onu kullanmayı düşünüyor musun?" repliği olduğunu sölüyor.
THR (Robert ve film ekibi) - Ekip, Stephenie Meyer'ın yazarlığından ve onun  yarattığı dünyanın bahsediyor. Alacakaranlık'ın Hollywood'ta yarattığı derin etkilerden söz ediyorlar.
CNN Mexico - (...) Edward'la ortak noktlarından biri nedir, sorusuna 'sabırlı olmak' yanıtını veriyor. Dior'un yüzü olacağına dair haberler hakkında, eğer bir şeyler varsa yakında açıklığa kavuşacaktır zaten cevabını veriyor.
Much Music NML - (...) Serinin efsaneleşmesinin sebebi sorulduğunda, insanların hikayeyle, hikayeyi sevenlerle bağ kurduğunu, arkadaş olduğunu ve galalara, fan buluşmalarına gelen fanların çok mutlu göründüklerini söylüyor.
Movies with Maria (Terra) - (...) 'Gerçek hayatta çocuğunun altını değiştiren bir baba olduğunu düşünebiliyor musun?' sorusuna bebekleri sevdiğini fakat hiç alt değiştirmediğini, nasıl yapıldığını bile bilmediğini söylüyor. Hatta çamaşır makinası nasıl çalıştırılır onu bile bilmiyorum diye ekliyor.
CTV Montreal (Robert ve Kristen) - Rob, ilk filmde karakterinin her ifadesini kullandığını, bunun için ekiple tartışmalara girip 'onu (Edward'ı) multu gösteremem' dediğini ve seri büyüdükçe kendini projenin küçük bir parçası gibi hisettiğini söylüyor. 
Global Montreal (Robert ve Kristen) - (...) Bella'nın dönüşümünden sonra kıyafetlerinin bile dönüştüğünden ve Cosmopolis setindeki hayranlardan söz ediyor.
EXTV (Robert, Kristen ve Taylor) - (...) Diğer karakterlerin yapabildiği fakat senin bu filme kadar yapamadığın şey nedir sorusuna, 'artık biraz da olsa mutlu olabiliyorum' diyor.
Yeni VH1 Röportajı + Bill Condon Robert'ın Fikirlerinden Bahsediyor - Bill Condon sevişme sahnesi çekimlerinde Robert'ın ona verdiği fikirden bahsediyor. (...) 
Univision (Robert, Kristen ve Taylor)Dört yıllık bir başarıdan sonra hayatının değiştiğini görebiliyorum. Sen nasıl hissediyorsun? Robert: Hala aynı hissediyorum. Seriyi bitirdiğimizi düşünmek tuhaf çünkü 5 filmi toplam 2 yıllık bir süre içinde çektik. Yani çok uzun bir süre film çekmiş gibi hissediyorum.
HOYTS (Robert, Kristen ve Taylor) - Edward'la arasında benzerlikler var mı, yok mu diye sorulduğunda, Edward'ın hikayede çok mükemmel tasvir edildiğinden bahsediyor.
Ticket (El Salvador) (Robert ve Film Ekibi) - Serinin bitişi hakkındaki duyguları sorulduğunda, tanıtımların her gününde neredeyse aynı şeyleri söylediğinden bahsediyor.
*YENİ* Patrick Stoner (Robert, Kristen ve Taylor) Serinin çekimlerinden öğrendiği ve diğer filmlerine taşıyacağı teknikler sorulduğunda, yüze odaklı kamera tekniklerinden bahsediyor.
*YENİ* Kevin McCarthy (Robert ve film ekibi) Bella'nın vampire dönüşmesi yerine Edward insana dönüşseydi sence ne olurdu sorusuna, Bella'nın ilgisini kaybederdi, çünkü onun tek istediği vampir olmak diye şaka yapıyor ama daha sonra bir denizkızına dönüşmek isterdim diyor, mesela vampir bir denizkızı.
*YENİ* Buzzine (Video + çeviri) 
*YENİ* Fantastico (Brezilya) - Konu futbola geldiğinde büyük bir Arsenal taraftarı olduğunu söylüyor ve Brezilya takımı Corinthians ile Arsenal'ın İngiltere ligindeki rakiplerinden biri olan Chelsea arasında oynanacak maçı izleseydin hangi takımı desteklerdin sorusuna, tabii ki Corinthians diyor, ne de olsa ben bir Arsenal taraftarıyım
*YENİ* Chloe Houser (Robert ve film ekibi)  - Robert, Portland'ın arkadaşlarıyla takıldığı güzel bir şehir olduğundan söz ediyor. Ve ilk filmin çekimlerinin hayatında yaşadığı en büyük deneyimlerden biri olduğundan, Portlanda yaptıkları çekimleri çok sevdiğinden ve orada tekrar film çekmeyi çok istediğinden bahsediyor.


~Programlar~

MTV First Programı (Çeviri eklendi)
'Jimmy Kimmel Live' Programı (Programın tamamı + Giriş ve çıkıştan resimler + Fan videoları/resimleri) 
'Jimmy Kimmel Live' Programından HQ Resimler
'The Ellen DeGeneres Show'un Çekimlerinden Resimler (5 Kasım)
'The Ellen DeGeneres Show'dan Tanıtımlar
'The Ellen DeGeneres Show'dan Yeni Bir HQ Resim
'The Ellen Degeneres Show' Programı  Güncelleme3: Programın tamamı eklendi. 
 'The Ellen DeGeneres Show'dan Resimler
MTV After Hours Programı: 'O mu? Bu mu?'

~Portreler~


~Basın Konferansı~

'Şafak Vakti - Bölüm 2' Basın Konferansı (Konferans ve Fan Resimleri)
'Şafak Vakti - Bölüm 2' Basın Konferansı Notları (YouTube videoalrı ve konferandın yakın çekim videosu eklendi) 

~Basın Görüşmeleri~

-New York-

Robert ve Kristen New York Yolcusu (6 Kasım)

 ~Programlar~ 

'Today Show' Programı (Program videsou + Programdan resimler  + Fan videoları + Fan resimleri)
'Live with Kelly and Michael' Programı (Program videsou + Programdan resimler  + Fan videoları + Fan resimleri)
'Live with Kelly and Michael' Programının Sahne Arkasından Yeni Bir Fan Resmi
Late Night with Jimmy Fallon Programı (Program videosu ve programdan HQ resimler)


 -Avustralya- 

Yeni Bir Röportaj + Kırmızı Halıdan Video
Robert 'Kyle & Jackie O' Radyo Programında
'Sunrise' Video Röportajı
'The Fix' Video Röportajı
'The Today Show' Video Röportajı
Nova FM (Video) Röportajı 
Avustralya Fan Buluşması Soru-Cevap Bölümünden ve Kırmızı Halıdan Fan Videoları
Sky News Video Röportajı
The Hype (Yahoo7) Video Röportajı
Ten News Video Röportajı (uzun versiyonu)
Studio 3 Röportajı
Movie Juice (Avustralya) Röportajı


~Röportajlar~

Robert 'Alacakaranlık'ın Yeniden Çekimi Hakkında Konuşuyor 
MTV Avustralya Röportajı (Ekim 2012) - Video eklendi
Robert Katy Perry'nin Filmi Hakkında Konuşuyor
*YENİ* News (Avustralya) Röportajı (Kasım 2012)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder